Имате близнаци – ето 5 неща, които трябва да знаете!

Имате близнаци – не едно, а две сладки бебета, две чудеса на природата и съответно двойно повече грижи около тях. Като цяло родителите разбрали, че ще имат двойна радост, винаги споделят едно и също голямо вълнение. Да износиш, родиш и отгледаш близнаци е двойна гордост и двойна отговорност.

Отглеждане на близнаци

Винаги има неща, за които не си подготвен и психически, и физически. Има радости и перипетии, и всичко е умножено по две. Затова решихме да помогнем малко на мамите очакващи близнаци или родителите, които вече се грижат за такива – с тези 5 неща, които вероятно не знаят, а трябва!

детска пижама 10лв.
детска нощница 8лв
детска пижама 13.50лв
детска пижама 12лв
детска пижама 7лв
детска пижама 12лв
bstyle.bg
Сладки сънища за Вашето съкровище!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Имате близнаци – 5 неща, които е добре да знаете за отглеждането им

Ставайки родител на две малки и сладки бебета, които си приличат безумно, ставате част от едно голямо семейство, от една атракция за околните и най-вече има неща, които многобройните онлайн блогове, книги и форуми за родители на близнаци няма да ви споделят – а вие сами ще откриете. Тъкмо тези неща ще ви споделим ние, защото имаме опит с близнаците. Навярно сте чели хиляди материали, как да се подготвите за посрещането на двете бебета, как да ги обличате, да ги храните, кърмите, да решите дали да са заедно в детската градина и училището, как да оцелеете в моментите на двойна атака от рев и така нататък. Но ето и 5 неща, които сами ще научите или вече постепенно научавате – докато се грижите за сладките си близначета.

На първо място подгответе се да бъдете център на вниманието

Все пак имате близнаци и излизането навън си е цяло предизвикателство. Не говорим за огромната двойна количка, чифтовете биберони, шишета за хранене и вода, памперси и каквото се сетите. Говорим за магнетичното внимание, което привличате към себе си, когато сте навън. Все пак не всеки срещнат има две сладки бебета наведнъж и те са нещо, като атракция, когато се появят където и да било – в парка, в МОЛ-а, в ресторанта… Повечето хора проявяват голямо любопитство към родителите на близнаци. Веднага се започва с въпросите – как заченахте, по естествен път ли родихте, кърмите ли ги, ама как и двете наведнъж? В началото ще ви е доста неловко, но с времето ще ви стане дори забавно, да наблюдавате хорското любопитство, насочено към уникалното ви семейство.

Да имате близнаци в голяма част от случаите е значително по-лесно, отколкото да имате две деца с малка разлика ( 2, 3 или 4 години )!

Като цяло вие имате близнаци или ще имате такива и вече сте нещо, като супер звезди. Много майки основно ще ви се възхищават, как се грижите с такава лекото и усърдие за две бебета едновременно. Но родителите на близнаци ни споделиха една тайна – да отгледаш близнаци е адски трудно, но да отглеждаш деца с малка разлика си е чиста лудост. Защо ли? Ами замислете се – храните двете бебета наведнъж, по едно и също време. Освен това приспивате ги едновременно, играят си заедно, порастват заедно и имат едни и същи интереси. Често пъти носят едни и същи дрехи. Имат силна връзка по между си, която никой не може да разруши. Отглеждането на две деца с малка разлика е кошмар. Едно суче мляко, трябва да кърмите. Другото вече яде домашна храна, как да сготвите? Играят на различни игри, спят по различно време. По-голямото често буди несъзнателно по-малкото бебе, карат се, имат различни интереси и когато пораснат неизбежно връзката им отслабва често пъти. Така, че родителите на близнаци са благословени.

Имате близнаци – проблем номер едно, да бъдете на две места по едно и също време – как?

Тук повечето родители на близнаци са единодушни, докато са малки е по-лесно, но започнат ли да ходят и да порастват – става все по-трудно. Често пъти трябва да присъствате едновременно на две места, но как? Ако сте решили да направите близнаците по-самостоятелни един от друг (малко родители се опитват и може би не трябва) – то трябва да ходите едновременно на две родителски срещи, да карате едното дете на балет, а другото на футбол. Но спокойно много малко близнаци имат тотално различни интереси, те по скоро винаги си вървят в комплект!

спортни екипи8лв.
спортни екипи9.80лв.
спортни екипи9.80лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за танци, фитнес и спорт, зумба дрехи

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Да купувате от всичко по две не е нужно, но толкова много ще ви облекчи!

Да безспорно, ако имате близнаци и разходите за тях са двойни. При това всичко е накуп, едновременно ги кръщавате, правите прощъпулник, абитуриентски бал и прочие. С две думи с един куршум убивате два заека, както казват хората, но и разходите си ги бива. За дрехи, пособия, бебешки принадлежности в началото е неизбежно да са по две, но хубавото е, че после може да научите близнаците си да споделят вещите си, което ще ги направи още по-задружни.

Имате близнаци – вие трябва да знаете, че те ще се карат!

Тук родителите на близнаци много ясно ни казаха – те са на една възраст, с еднакви интереси и е неизбежно често да влизат в конфликти! Затова бъдете готови, вашите близнаци ще се карат често, за глупости повечето пъти, но и бързо ще им минава. Те са прекалено свързани, за да издържат дълго един без друг, така че кавгите им по скоро са мимолетна история. Имате близнаци, които са малки – те едновременно опознават околния им свят и нещата, съответно едновременно грешат, искат нещо и влизат в открита битка за владение на пространство и внимание! Докато са бебета близнаците много по-рано започват да се щипят, хапят, удрят и прочие, отколкото децата на различна възраст в едно семейство. Като големи, обаче много повече се подкрепят и защитават, така че близнаците са си дар от бога пак казваме.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Да имате близнаци е много прекрасно и интересно. Всеки ден в двойна доза се смеете, тъжите и пакостите. Ако сте бъдещи родители на близнаци, прочетете статията ни: как се кърмят близнаци.

| Сподели с приятели