Сексът по време на бременност и след нея

В очакване на бебето ни вълнуват много неща свързани с него, но все пак си оставаме хора и човешките радости не са ни чужди.

секс по време на бременност

Много от бъдещите майки и татковци изпитват притеснения по отношение на секса през време на бременността и след раждането.

Ако нямате изрична медицинска причина, която е свързана с въздържание или не сте загубили желание за него, то тогава сексът не е мисия невъзможна докато коремът расте.

дълъг клин за бременни 13лв.
дълъг клин за бременни 11лв.
дълъг клин за бременни 13лв.
дълъг клин за бременни 12лв.
bstyle.bg
Kлинове за бременни

Удобни през цялата бременност!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Възможно е както жената, така и мъжът да има известни притеснения от това как ще се случват нещата в интимната област. Отново и при двамата може да се наблюдава повишено или понижено желание за еротични преживявания. Не се изненадвайте от липсата на интерес от страна на жената, той най-често се диктува от хормоните. Мъжете на свой ред, може да са твърде загрижени да не наранят любимата или бебето по някакъв начин. Добре е да се говори за тези неща и да няма недоразумения в двойката.

Основно правило при секс по време на бременността е да сте нежни и практични – избирайте удобни пози спрямо ситуацията. Ако желанието не ви е напуснало, практикувайте физическа любов до влизането в болницата, така ще запазите добро психическо равновесие, удовлетвореност и интимна близост.

При наличието на забрана от лекарите за вагинално проникване, не се колебайте да експериментирате в секса и да поддържате огъня по алтернативни начини.

бельо за бременни 7лв
бельо за бременни 13лв.
бельо за бременни 9лв.
бельо за бременни 8.50лв
bstyle.bg
По-удобно с нашето бельо за бременни и кърмачки

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

След като бебето вече се е появило, минава известен период на възстановяване, който варира от около месец до половин година. В него влиза физическото възстановяване след естествено раждане или секцио + психологическата готовност на жената отново да бъде сексуално активна.

Дайте си време, колко ще бъде то е строго индивидуално за всяка двойка. Постарайте се добре да разграничавате ролите от една страна на родители и от друга на любовници.

Бъдете подготвени за дребни трудности като лека болка, дискомфорт, сухота, притеснение от това как изглеждате. С помощта на много нежност и малко лубрикант тези проблеми се преодоляват бързо.

Тук отново важна роля играят разговорите и емоционалната близост в двойката. Ако някой от двамата или и двамата страдате от липса на желание за секс, добре е да си поговорите откровено и да сте наясно с причините за това явление. Проявявахте разбиране и търпение един към друг.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Раждането без значение естествено или оперативно е нещо от което се възстановяваме физически. То няма как да нанесе щети на нашата интимност, но е добре да се грижим за един добър душевен баланс и хармонията между нас за да се радваме отново на все така хубав или даже още по-добър секс.

| Сподели тази статия с приятели