Сексът по време на бременност и след нея

В очакване на бебето ни вълнуват много неща свързани с него, но все пак си оставаме хора и човешките радости не са ни чужди.

секс по време на бременност

Много от бъдещите майки и татковци изпитват притеснения по отношение на секса през време на бременността и след раждането.

Ако нямате изрична медицинска причина, която е свързана с въздържание или не сте загубили желание за него, то тогава сексът не е мисия невъзможна докато коремът расте.

Възможно е както жената, така и мъжът да има известни притеснения от това как ще се случват нещата в интимната област. Отново и при двамата може да се наблюдава повишено или понижено желание за еротични преживявания. Не се изненадвайте от липсата на интерес от страна на жената, той най-често се диктува от хормоните. Мъжете на свой ред, може да са твърде загрижени да не наранят любимата или бебето по някакъв начин. Добре е да се говори за тези неща и да няма недоразумения в двойката.

Основно правило при секс по време на бременността е да сте нежни и практични – избирайте удобни пози спрямо ситуацията. Ако желанието не ви е напуснало, практикувайте физическа любов до влизането в болницата, така ще запазите добро психическо равновесие, удовлетвореност и интимна близост.

При наличието на забрана от лекарите за вагинално проникване, не се колебайте да експериментирате в секса и да поддържате огъня по алтернативни начини.

След като бебето вече се е появило, минава известен период на възстановяване, който варира от около месец до половин година. В него влиза физическото възстановяване след естествено раждане или секцио + психологическата готовност на жената отново да бъде сексуално активна.

Дайте си време, колко ще бъде то е строго индивидуално за всяка двойка. Постарайте се добре да разграничавате ролите от една страна на родители и от друга на любовници.

Бъдете подготвени за дребни трудности като лека болка, дискомфорт, сухота, притеснение от това как изглеждате. С помощта на много нежност и малко лубрикант тези проблеми се преодоляват бързо.

Тук отново важна роля играят разговорите и емоционалната близост в двойката. Ако някой от двамата или и двамата страдате от липса на желание за секс, добре е да си поговорите откровено и да сте наясно с причините за това явление. Проявявахте разбиране и търпение един към друг.

Раждането без значение естествено или оперативно е нещо от което се възстановяваме физически. То няма как да нанесе щети на нашата интимност, но е добре да се грижим за един добър душевен баланс и хармонията между нас за да се радваме отново на все така хубав или даже още по-добър секс.

f | Сподели с приятели