Диагноза „бременност“ – страничните ефекти на най-хубавото преживяване в живота на жената!

Диагноза „бременност“ – една от най-прекрасните диагнози, които може да чуе една жена! Какви са обаче страничните ефекти на едни 9 месеца бременност? С какво трябва да се справи и пребори бременната? Как изведнъж огромната отговорност да доведеш на бял свят човешко същество те връхлита неусетно? Какво да очакваш и въобще може ли бегло да се подготвиш за цялото това ЧУДО?

Бременност

Днес ще си поговорим малко по всички тези въпроси, защото хубавата страна на бременността всички я споделят, но възможните проблеми повечето хора ги спестяват, а една жена трябва да е подготвена най-вече за тях!

Преди да ви споделим малките дискомфорти и странични неразположения по време на 9-те месеца вълшебство в утробата ви – прочетете и статията ни за така досадните крампи по време на бременността и как да се справите с тях? А, сега за чудото на бременеенето…

Диагноза „бременност“ – през какво евентуално можете да преминете докато 9 месеца износвате бебето си?

Всяка жена си мисли, че е подготвена да и съобщят „добрата новина“, че е бременна. Да, ама не – както обичаме да казваме и с вестта, че очаквате бебе всичко едва само започва! Веднага няма да осъзнаете, нито колко отговорно е това, нито с каква тежест се нагърбвате. Това не е и необходимо, понеже сигурно много хора щяха да се откажат да имат деца въобще. Представата за това, какво ви предстой е доста бегла и това е разбираемо, ако това е първата ви рожба. Не знаете от колко неща ще ви се наложи да се откажете, да направите компромис – и все пак за вас започва едно вълшебно пътуване за цял живот по пътя на родителството и неразривната връзка майка-дете.

дълъг клин за бременни 13лв.
дълъг клин за бременни 11лв.
дълъг клин за бременни 13лв.
дълъг клин за бременни 12лв.
bstyle.bg
Kлинове за бременни

Удобни през цялата бременност!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Като за начало може да бъдете сигурни мили дами, че с диагноза „бременност“ в живота ви вече всичко ще е различно – и за добро, и за лошо. Ще имате периоди на безоблачно щастие и периоди на тъга, стрес, страх и паника от предстоящото раждане. Тялото ви безпощадно ще се променя, докато малкото семенце на живота расте във вас, а вие несъмнено ще преподредите приоритетите си занапред. Отговорността, която жената вече носи, когато чуе заветните думи „бременна сте“ е различна, много по-осъзната и тежка на моменти. Бъдещите майки са едни много красиви, объркани, понякога замислени, претрупани със задължения същества. Те се разкъсват между съпрузите си, семействата си, приятелите и роднините си – но най-важното нещо за тях е вече растящото бебе в утробата им и за това няма две мнения. Всички около бременната са напълно опиянени от мисълта за появата на малкото човече, само тя знае или поне има бегла представа, че тепърва ще се бори с редица предизвикателства и душевни, и физически.

Кои са те? – питате бъдещи мами. Ето ги от първия до последния месец на бременността, специално за вас!

Всичко започва с имплантирането на ембриона в матката и съпровождащата го болка и дискомфорт. Вече яйцеклетката и сперматозоида са се срещнали, оплождането е факт, но докато ембриона не се имплантира в матката и не започне да се дели – бременността е под въпрос и всъщност първите няколко месеца за бременната са време на постоянен страх – да не изгуби бебето внезапно. Имплантирането на ембриона е свързано с доста дискомфорт и болки в яйчниците, но повечето жени го отдават на предстоящият им месечен период, понеже още си нямат и ни най-малка представа, че в тях се случва чудото на живота. От тук нататък е важно, обаче при всяка болка и дискомфорт, да се консултирате с лекаря си, понеже понякога това ще ви спаси от спонтанен аборт.

След имплантацията в матката на плода, започва времето на постоянното сутрешно неразположение, гаденето от най-любимите ви храни, чувството на умора, на подут стомах, на глад понякога, силните позиви за храна, която сте ненавиждали. Нищо и това ще отмине, понеже всичко по време на бременността е една бурна промяна и външна, и вътрешна. С гаденето и неразположението ще се борите в първите три месеца от бременността. На помощ може да призовете свежи плодове и зеленчуци, сок от лимон, запарка от джинджифил и други изпитани средства.

бельо за бременни 7лв
бельо за бременни 13лв.
бельо за бременни 9лв.
бельо за бременни 8.50лв
bstyle.bg
По-удобно с нашето бельо за бременни и кърмачки

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Докато гаденето все пак си има своя край, то киселините по време на бременността, може и да ви тормозят от началото до края. Малко са щастливите мами с диагноза „бременност“ преборили киселините в начална фаза на бременността и забравили за тях оттам насетне. За да облекчите този дискомфорт избягвайте кисели храни, цитрусови плодове и пържени ястия. Чая от джоджен е добър лечител на киселините, както и този от копър. За да спите спокойно, без киселините да ви безпокоят – е добре да използвате по-висока възглавница!

След, като битките с киселините, гаденето и болките от време на време са поведени – време е да прибавите и странните си позиви за храни към цялостната картина. Не се лишавайте от храна, която ви се иска да похапнете, но никога не се тъпчете и не прекалявайте – това е вредно за вас и бебето ви! Навярно започва да ви прималява и от различни миризми – за да се чувствате добре, избягвайте ги, ако е възможно.

С времето ще се появят и досадните болки в кръста, особено в последния триместър, болките в гърба, в гърдите, умората и главоболието. За тях изпитан лек са разходките на чист въздух, честата релаксация с любимо занимание, пиенето на много, ама много вода, носенето на удобни и широки бельо и дрехи. Умората ще преборите с постоянна активност, с оптимален хранителен режим (хапвайте малко, но често) и с позитивно отношение разбира се. Към края на бременността отоците в краката ще ви тормозят, няма да може да се познаете в огледалото, ще страдате от запек и през 5 минути ще пишкате, настроенията ви ще са по пъстри и от дъгата, сънят ще ви убягва.

Спокойно и това ще отмине. За да облекчите уморените си крака – често ги вдигайте на упора и ги изпъвайте напред. Пишкането няма как да избегнете, просто свикнете с мисълта, че занапред поне няколко месеца ще е така. Запека ще преборите донякъде с употребата на ленено семе и добри хранителни навици. За да спите по-добре, спете на една страна. Отдайте се без притеснения на емоциите си и не забравяйте сексът не е табу – стига всичко с бременността ви да е ОК. Повече по въпроса можете да намерите в материала ни за секса по време на бременност.

Непременно кажете СТОП на газираното, кафето и кофеиновите напитки, алкохола и цигарите, лекарствата, екстремните преживявания, вредното хранене и всичко, което е опасно за бебето ви и вас! Диагноза „бременност“ е една от най-тежките в живота на жената, една от най-щастливите и определено си заслужава всички промени, всички дискомфорти, всички лишения и емоции – когато вземете на ръце новороденото си бебе.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Леко бременеене мили дами и приемайте всяко предизвикателство по време на бременността ви с усмивка – тя лекува всичко!

| Сподели с приятели