Кърменето и изборът на сутиен за кърмене

Кърменето и изборът на сутиен за кърмене – една много важна тема, за която до момента не сме си говорили с вас мили настоящи и вече действащи мами.

Кърменето е един вълшебен процес на сплотяване между бебе и мама. То понякога е толкова лесно и приятно, а понякога проблемите със засукването на бебето са сериозни и дори се стига до запушване на млечните канали, мастит и сложни състояния, които хубавото е, че са лечими.

С вас сме си говорили за подготовката на гърдите преди раждане, още за най-честите проблеми срещани по време на кърменето, за храни подпомагащи лактацията и много други теми свързани с процеса на кърмене, но пък така важният избор на сутиен за кърмене не сме засягали до момента.

А трябва и затова сега ви предлагаме да научите от материала ни как да изберете най-удачният за вас сутиен за кърмене? Кога да го закупите? Каква да е формата на сутиена и дали е добре да се консултирате за този си избор със специалист?

Четете, защото ще ви е много полезно и не забравяйте да хвърлите едно око на статията ни за предупредителните значи, че с кърменето нещо не е наред.

Да потърсим ли професионална консултация по въпроса кога да закупим сутиена за кърмене и каква да е неговата форма?

Като цяло преди раждането родилките са засипани със задачи. Те не само трябва да купят и подготвят всичко за бебето, но и за себе си, понеже им предстои кърмене, хранене на бебето и часове прекарани в смяна на памперси, приспиване, кърмене и така по 24 часа на денонощие.

Важно е всяка родилка да помисли относно сутиена за кърмене още преди да е отишла да ражда. За да изберете този тип специални сутиени не е нужно да следвате точно марка, стил, мода и прочие. При тях най-важна е функционалността, за да можете да кърмите бебето си удобно и да щадите напрегнатите си и раздразнени гърди.

Следователно, за да си купите най-подходящият за вас сутиен за кърмене е добре да направите това в края на третия триместър, когато вече времето за раждане приближава. Възползвайте се от нашето предложение за сутиен за кърмачки – изцяло изработен от естествени материали, удобен, практичен и не на последно място и евтин.

дамска пижама за кърмене
bstyle.bg - дамска пижама за кърмене
Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Като цяло специалистите препоръчват сутиена за кърмене да се носи от родилката още по време на бременността (около 8-ми месец е време да започнете да носите сутиен за кърмене!). Разбира се можете, ако гърдите ви са напрегнати, раздразнени и чувствителни да носите този специален сутиен и през цялото време на бременността си, стига да ви е комфортен.

Още в началото на бременността гърдите на бременната претърпяват изключително големи промени и е добре да помислите за добрата им поддръжка не само от към кремове за успокояване, но и относно памучни, еластични, дишащи сутиени, които да са комфортни и да подпомагат процесите на лактация.

Най-важното за сутиените за кърмене е да са еластични и тяхната форма перфектно да пасва на вашият бюст. Ако гърдите ви не дишат в тях, можете да възпалите ареолата на зърната и така да си създадете проблеми още преди самото кърмене да е започнало. Когато избирате форма за сутиен подпомагащ кърменето винаги помнете презрамките трябва да са достатъчно еластични, за да не се врязват в кожата ви, а сутиенът изцяло да покрива, поддържа и осигурява гърдите ви.

Спортните сутиени със значително широки презрамки, мека и еластична памучна материя и възможности за регулиране – много наподобяват сутиена за кърмене. Разликата е, че кърмаческият сутиен има удобен отвор със секретно копче или припокриване на плата, за да осигури адекватен достъп до ареолата и зърното за бебето, така че то да суче комфортно. Добрите сутиени за кърмене са значително гъвкави и еластични. Затова и за изработката им най-добрата комбинация е ликра и памук в различни съотношения.

Важно е сутиенът ви за кърмене да не притиска и сплесква гърдите ви, а да им дава възможност да растат свободно, но все пак сигурно да ги поддържа! Колкото по-стегнат е сутиена ви за кърмене, толкова по-голям за вас е рискът от запушване на млечните канали и появата на неприятното състояние мастит.

Запомнете мили бъдещи кърмачки, важно е да си закупите сутиен за кърмене от специализиран магазин за бременни, понеже там ще могат адекватно да ви консултират спрямо физиката ви и фазата на бременността – по въпроса точно от какъв сутиен за кърмене се нуждаете!!!

Кърменето и изборът на сутиен за кърмене – важна ли е марката, един сутиен достатъчен ли е и още…

Стремежът ви, когато си търсите подходящ сутиен за кърмене, не трябва да бъде красота, елегантност и стил – а комфорт, удобство и чувство, че сякаш сте в собствената си кожа. Следователно най-важното е, когато се спрете на модел, марка и вид сутиен за кърмене, те да бъдат удобни на вас, независимо дали вашата също бременна приятелка не носи точно тях и ги смята за дискомфортни. Мислете само и единствено за собственият си комфорт, когато търсите кърмачески сутиен, понеже това са вашите гърди и вие най-добре ги познавате.

Относно това, колко сутиена за кърмене е добре да имате? – отговорът е различен за различните жени, но все пак поне 2, 3 ще са ви нужни! Особено, ако ще раждате и кърмите през зимата, добре е да имате повече сутиени за кърмене под ръка. Те трябва да се перат често, защото подложките понякога не помагат, когато кърмата ви изтича от гърдите като вода.

спортни екипи
15.50лв.
спортни екипи8лв.
спортни екипи10лв.
спортни екипи10лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg - бъдете във форма!
Eкипи за народни танци, фитнес, зумба

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Важно е да перете сутиена си за кърмене на високи градуси (около 60 градуса), с хипоалергенни прахове за пране и така най-вероятно ще се предпазите от инфектиране на зърната и последващи проблеми.

Също както дрешките на бебето, така и сутиените за кърмене се гладят на пара, за да се елиминират всички микроорганизми в тях останали от прането! Винаги ползвайте тампони подпъхнати върху зърната си, за да запазите сутиена си за кърмене по-дълго в добро състояние. Колкото и да усещате, при мерене един сутиен за кърмене удобен, то добре е да се спрете на поне два модела и вида, за да прецените, носейки ги по-дълго в последствие, кой е точно най-удобният за вас!

На пазара има сутиени за кърмене и с по-евтини цени и такива, които навярно многократно надхвърлят бюджета на много мами. Но не се съобразявайте с марката – тя не винаги е тотална гаранция за комфорт и изключителни качества!!! Пробвайте първоначално сутиени за кърмене от 100% памук и удобни за носене на по-сносни цени.

Защо да дадете едни 100 лева за кърмачески марков сутиен, който в последствие може да се окаже, че ви е адски неудобен и непрактичен. При това ще кърмите година или две максимум и е добре да заложите на комфорта и качеството, но не и на нашумялата марката обезателно.

Винаги е добре да проучите детайлно пазара, а днес и онлайн има изключително качествени магазини предлагащи стоки за бременни, така че сравнете, преценете и тогава купете!

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg - сатенена нежност
Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Сега е време за материала ни на тема хигиена на гърдите преди и след кърмене – темата е също толкова важна за бъдещото кърмене, колкото и тази, която разисквахме до момента. Така, че четете мили мами и действайте!

| Сподели с приятели