Изборът на сутиен за кърмене

Кърменето и изборът на сутиен за кърмене – една много важна тема, за която до момента не сме си говорили с вас мили настоящи и вече действащи мами.

Кърменето е един вълшебен процес на сплотяване между бебе и мама. То понякога е толкова лесно и приятно, а понякога проблемите със засукването на бебето са сериозни и дори се стига до запушване на млечните канали, мастит и сложни състояния, които хубавото е, че са лечими.

С вас сме си говорили за подготовката на гърдите преди раждане, още за най-честите проблеми срещани по време на кърменето, за храни подпомагащи лактацията и много други теми свързани с процеса на кърмене, но пък така важният избор на сутиен за кърмене не сме засягали до момента.

А трябва и затова сега ви предлагаме да научите от материала ни как да изберете най-удачният за вас сутиен за кърмене? Кога да го закупите? Каква да е формата на сутиена и дали е добре да се консултирате за този си избор със специалист?

Четете, защото ще ви е много полезно и не забравяйте да хвърлите едно око на статията ни за предупредителните значи, че с кърменето нещо не е наред.

Да потърсим ли професионална консултация по въпроса кога да закупим сутиена за кърмене и каква да е неговата форма

Като цяло преди раждането родилките са засипани със задачи. Те не само трябва да купят и подготвят всичко за бебето, но и за себе си, понеже им предстои кърмене, хранене на бебето и часове прекарани в смяна на памперси, приспиване, кърмене и така по 24 часа на денонощие.

Важно е всяка родилка да помисли относно сутиена за кърмене още преди да е отишла да ражда. За да изберете този тип специални сутиени не е нужно да следвате точно марка, стил, мода и прочие. При тях най-важна е функционалността, за да можете да кърмите бебето си удобно и да щадите напрегнатите си и раздразнени гърди.

Следователно, за да си купите най-подходящият за вас сутиен за кърмене е добре да направите това в края на третия триместър, когато вече времето за раждане приближава.

Пижами и нощници за кърмене от bstyle.bg
5% отстъпка с промокод mamaitati

Възползвайте се от нашето предложение за сутиен за кърмачки – изцяло изработен от естествени материали, удобен, практичен и не на последно място евтин на цена само от 8.50лв. Сутиенът се произвежда и в големи размери до XXL чашка D.

Като цяло специалистите препоръчват сутиена за кърмене да се носи от родилката още по време на бременността (около 8-ми месец е време да започнете да носите сутиен за кърмене!). Разбира се можете, ако гърдите ви са напрегнати, раздразнени и чувствителни да носите този специален сутиен и през цялото време на бременността си, стига да ви е комфортен.

Още в началото на бременността гърдите на бременната претърпяват изключително големи промени и е добре да помислите за добрата им поддръжка не само от към кремове за успокояване, но и относно памучни, еластични, дишащи сутиени, които да са комфортни и да подпомагат процесите на лактация.

Най-важното за сутиените за кърмене е да са еластични и тяхната форма перфектно да пасва на вашият бюст. Ако гърдите ви не дишат в тях, можете да възпалите ареолата на зърната и така да си създадете проблеми още преди самото кърмене да е започнало. Когато избирате форма за сутиен подпомагащ кърменето винаги помнете презрамките трябва да са достатъчно еластични, за да не се врязват в кожата ви, а сутиенът изцяло да покрива, поддържа и осигурява гърдите ви.

Спортните сутиени със значително широки презрамки, мека и еластична памучна материя и възможности за регулиране – много наподобяват сутиена за кърмене. Разликата е, че кърмаческият сутиен има удобен отвор със секретно копче или припокриване на плата, за да осигури адекватен достъп до ареолата и зърното за бебето, така че то да суче комфортно. Добрите сутиени за кърмене са значително гъвкави и еластични. Затова и за изработката им най-добрата комбинация е ликра и памук в различни съотношения.

Важно е сутиенът ви за кърмене да не притиска и сплесква гърдите ви, а да им дава възможност да растат свободно, но все пак сигурно да ги поддържа. Колкото по-стегнат е сутиена ви за кърмене, толкова по-голям за вас е рискът от запушване на млечните канали и появата на неприятното състояние мастит.

Запомнете мили бъдещи кърмачки, важно е да си закупите сутиен за кърмене от специализиран магазин за бременни, понеже там ще могат адекватно да ви консултират спрямо физиката ви и фазата на бременността – по въпроса точно от какъв сутиен за кърмене се нуждаете.

Кърменето и изборът на сутиен за кърмене – важна ли е марката, един сутиен достатъчен ли е

Стремежът ви, когато си търсите подходящ сутиен за кърмене, не трябва да бъде красота, елегантност и стил – а комфорт, удобство и чувство, че сякаш сте в собствената си кожа. Следователно най-важното е, когато се спрете на модел, марка и вид сутиен за кърмене, те да бъдат удобни на вас, независимо дали вашата също бременна приятелка не носи точно тях и ги смята за дискомфортни. Мислете само и единствено за собственият си комфорт, когато търсите кърмачески сутиен, понеже това са вашите гърди и вие най-добре ги познавате.

Относно това, колко сутиена за кърмене е добре да имате? – отговорът е различен за различните жени, но все пак поне 2, 3 ще са ви нужни! Особено, ако ще раждате и кърмите през зимата, добре е да имате повече сутиени за кърмене под ръка. Те трябва да се перат често, защото подложките понякога не помагат, когато кърмата ви изтича от гърдите като вода.

Важно е да перете сутиена си за кърмене на високи градуси (около 60 градуса), с хипоалергенни прахове за пране и така най-вероятно ще се предпазите от инфектиране на зърната и последващи проблеми.

Също както дрешките на бебето, така и сутиените за кърмене се гладят на пара, за да се елиминират всички микроорганизми в тях останали от прането. Винаги ползвайте тампони подпъхнати върху зърната си, за да запазите сутиена си за кърмене по-дълго в добро състояние. Колкото и да усещате, при мерене един сутиен за кърмене удобен, то добре е да се спрете на поне два модела и вида, за да прецените, носейки ги по-дълго в последствие, кой е точно най-удобният за вас.

На пазара има сутиени за кърмене и с по-евтини цени и такива, които навярно многократно надхвърлят бюджета на много мами. Но не се съобразявайте с марката – тя не винаги е тотална гаранция за комфорт и изключителни качества. Пробвайте първоначално сутиени за кърмене от 100% памук и удобни за носене на по-сносни цени.

Защо да дадете едни 100 лева за кърмачески марков сутиен, който в последствие може да се окаже, че ви е адски неудобен и непрактичен. При това ще кърмите година или две максимум и е добре да заложите на комфорта и качеството, но не и на нашумялата марката обезателно.

Винаги е добре да проучите детайлно пазара, а днес и онлайн има изключително качествени магазини предлагащи стоки за бременни, така че сравнете, преценете и тогава купете.

Сега е време за материала ни на тема хигиена на гърдите преди и след кърмене – темата е също толкова важна за бъдещото кърмене, колкото и тази, която разисквахме до момента. Така, че четете мили мами и действайте.

f | Сподели с приятели