Знаете ли, че пластмасата уврежда функциите на яйцеклетките и сперматозоидите – опасното вещество Бисфенол А!?

Бисфенол А – какво е това вещество и защо е толкова опасно? Да сред многото опасни вещества, които днес приемаме с храната, с медикаментите и прочие, това е поредната заплаха за организма ни, но не каква да е! Учените са доказали, че бисфенол А, който се намира като съединение във всеки вид пластмаса, сериозно уврежда функциите на женските яйцеклетки и на мъжките сперматозоиди.

Бисфенол А - пластмасата увреждаща функциите на яйцеклетките и сперматозоидите

На фона на безплодната борба с всякакъв вид пластмасови изделия, задушаващи планетата и застрашаващите размери на безплодието сред двойките по света – може би е време да се замислим, каква точно е вредата от пластмасата и масовата ѝ употреба в ежедневието ни.

бельо за бременни 7лв
бельо за бременни 13лв.
бельо за бременни 9лв.
бельо за бременни 8.50лв
bstyle.bg
По-удобно с нашето бельо за бременни и кърмачки.

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Затова днес малко повече ще ви разкажем за бисфенол А, за неговото въздействие върху плодовитостта и дали можете да направите нещо, за да избегнете бъдещи проблеми със зачеването? Междувременно прочетете и за вредите от тютюнопушенето за бременността и забременяването въобще. А, сега какво е бисфенол А?

Пластмасата и по-точно Бисфенол А увреждат функциите на мъжките и женски полови клетки!!!

Какво е бисфенол А? Това е химикал намиращ се масово във почти всички пластмасови изделия. Този химикал значително увеличава риска от загубата на заченатият плод, но и цялостно уврежда функциите на половите органи при мъжете и жените. Проучванията за вредното действие на химикала са редица, преди учените да излязат със стряскащите данни и да ги представят на обществото. Доказателствата относно вредите върху половата система от Бисфенол А все още са в процес на изясняване, но определено химикала поставя под риск плода и възпрепятства репродуктивните способности. Пластмасата и съдържащият се в нея бисфенол А не само увреждат възпроизводството при хората, но и цялостното им здравословно състояние, в следствие на което един мъж няма репродуктивни способности, а една жена не може да зачене и износи бебето си.

Химикалите, като цяло и тяхната масова употреба в редица индустрии, цялостно застрашават способностите на двойките да се сдобият с рожба. Конкретно Бисфенол А, като химикал оказва въздействие върху хормоналната система на двата пола и учените са установили практически в редица изследвания на доброволци, че химикала присъства в урината им, като показател. Още по-лошо ние тровим и децата си с този химикал, независимо че производителите твърдят, че са го отстранили от пластмасовите кутии за многократна употреба и съдове, от бебешките бутилки, купите и прочие! Именно Бисфенол А е химикалът подпомагащ появата на проблеми с хромозомния набор, при зачеване и проблеми със самите функции на яйчниците отделящи яйцеклетки.

Наскоро проведено в Щатите проучване показва, че сред изследвани около 120 жени, близо 70 са пометнали в начална фаза на бременност. Освен това изследваните жени са имали високи стойности на бисфенол А в организма си и предишни спонтанни аборти или проблемно зачатие. Високите нива на химикала в женският организъм спъват функциите на яйцеклетката и компрометират нейните качества. В случаите на високи нива от химикала, няма значение възрастта на жените, здравословните им проблеми, предишни аборти и така нататък – химикала еднакво уврежда способностите за зачатие, ако нивата му са високи!

Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини5.50лв.
bstyle.bg
Дамски бикини с ластична дантела.

Усети комфорта!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Какво са открили учените за вредното въздействие на Бисфенол А върху репродуктивните възможности на двойките?

Напоследък все повече учени са единодушни по въпроса, че пластмасата и употребата й засяга фатално репродукцията при мъжа и жената. Учени от Хърватия са открили, че само консумацията на напитки и хранителни продукти съхранявани в пластмасови съдове и опаковки, повишава повече от 2/3 съдържанието на вредните бисфенол А вещества в организма на човека. Именно те оказват фатално въздействие върху половите хормони, но как? Днес всяка втора двойка има репродуктивни проблеми и за тях специалистите обвиняват вече масовото използване на пластмасови изделия. Съдържащите се групи бисфеноли в пластмасата и по-точно бисфенол А, значително увреждат функциите на яйцеклетките и сперматозоидите. Промишленият химикал се използва при производството на играчки, бутилки, съдове за еднократна и многократна употреба, опаковки и още много неща. Но, да се върнем на въпроса, как Бисфенол А вреди на репродукцията? Чисто и просто хормоналният баланс в човешкият организъм е изложен на силен стрес и разклащане под въздействието на химикала.

Още повече половите хормони са напълно дезориентирани и химикала влияе върху експресията на теломерите и на половите хромозоми. Бисфенол значително скъсява дължината на теломерите и следователно човешкият живот. Но теломерите не отговарят единствено за продължителността на жизнения цикъл при човека. Те отговарят и за разпределянето на хромозомите в репродуктивните клетки! След делението на половите клетки, намесата на бисфенол А пагубно уврежда качествата за зачатие на сперматозоидите и яйцеклетките. По този начин деленото на половите клетки е нарушено и генетичното зачеване и възможностите за него са силно влошени и минимални. Учените ни алармират и доста тревожно, че не се знае, как точно да изчистим химикалите от пластмасите натрупани и натрупващи се в телата ни!!! Твърденията, че това се случва посредством отделянето им с урината, се оказват неверни. Независимо, че в големи и развити страни, като Америка, пластмасовите продукти с бисфенол А са забранени за производство и употреба, риска от наличието им в другите пластмасови изделия не може напълно да се изключи. Опитите на Европа и САЩ да намалят вредното влияние на именно тези химикали в пластмасите включват използването на стиропори и хартия за чашите сервиращи топли напитки масово, но пак говорим за вид пластмаса все пак (стиропора!).

В крайна сметка дори и да искаме напълно да изключим химикала от ежедневната си употреба, това е невъзможно, понеже се съдържа в редица продукти, които използваме постоянно. За начало е добре да намалим до минимум нивата на приемане в организма ни! Вижте как…

Бисфенол А съдържащ се в пластмасата уврежда функциите на яйцеклетката и сперматозоида – как да намалим приема му в организма си?

На първо място не веднъж сме споделя с вас, че преди зачеване и двамата партньори трябва да поддържат здравето си добро, да приемат определени добавки (като фолиева киселина за жените) и да се изследват при проблемно зачеване продължило повече от година или две. Прочетете повече за проблемното зачеване, замразяването на яйцеклетки и донорството. Но все пак невидимата заплаха за репродукцията, като Бисфенол А съдържащ се в пластмасата, как да преборите? За начало сведете до минимум употребата от ваша страна на консервирани храни, които особено са били в допир до пластмасови изделия съдържащи химикала! Когато си купувате през зимния сезон зеленчуци или плодове, използвайте хартиени торбички за покупката на свежи продукти. Освен това заложете на замразените плодове и зеленчуци, нищо че са съхранени в найлонов плик – те имат много ниски почти нулеви нива на бисфенол и съдържат доста повече хранителни вещества от консервите!

спортни екипи8лв.
спортни екипи9.80лв.
спортни екипи9.80лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за танци, фитнес и спорт, зумба дрехи

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Заложете, когато пазарувате повече на картонените и стъклени опаковки, за храните и хранителните продукти. Например консервираните доматени пюрета, боба в доматен сос, рибата в консерва са храни със силно киселинно съдържание и Бисфенол А се съдържа в тези консерви много повече, понеже се извлича максимално от опаковката. Винаги купувайте подобни продукти в стъклени опаковки, много по-малко вредно е! Избирайте опаковки от хартия, в които за изолационен материал са използвани полиетилен или алуминий (код 2 за рециклиране!), понеже използването на пластмаса за изолация е много по-опасно поради високите нива на химикала в нея.

Освен това замислете се, колко много пластмаса употребявате ежедневно, когато става въпрос за сокове, газирани напитки и минерална вода в пластмасови опаковки!!! Купувайте този род напитки в стъклени бутилки най-добре, понеже и картонените имат солиден изолационен слой от пластмаса пълна с бисфенол А, ако все пак за вас пластмасата е по-конвенционалния вариант, поне избягвайте бутилки от пластмаса с код 7 за рециклиране (те задължително съдържат бисфенол А). Топлите храни и напитки, като кафе и чай – винаги употребявайте от стъклени, керамични или порцеланови съдове. Топлината спомага по-доброто разграждане на бисфенол А и така той директно попада в организма ви!!!

Като цяло мили семейства и двойки желаещи да имат бебе сега или след време, замислете се над всичко, което ви споделихме дотук. Определено пластмасовите опаковки и дори торбичките за еднократна употреба от пластмаса са бича на съвремието ни. Сега, след като вече знаете, че те увреждат не само здравето ни, но и репродуктивните способности на яйчниците и сперматозоидите – мислете повече, какво, как и защо купувате. Ако не помислите за това днес, утре може да е късно.

Успешно зачатие и хубави мигове с малките ви съкровища – пазете и тях от пластмасите!

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

| Сподели с приятели