Мисия зачеване – лекарствени препарати за забременяване и страничните ефекти от приема им

Мисия зачеване – проблемите на двойките правещи опити за бебе! Дали откриването на проблема е толкова трудно – строго специфично е да се каже. Но, днес няма да си говорим за възможните причини за стерилитет у мъжа или жената.

лекарствени препарати за забременяване и страничните ефекти от приема им

Днес ще си поговорим за медикаментите за забременяване! Какви са те, как стимулират плодовитостта? Има ли различни групи препарати и по какво те се отличават едни от други? Рисковете, които съпътстват тези медикаменти и най-вече факта, че хапчета за забременяване има не само за жени, но и за мъже също така! Да започваме!

бельо за бременни 7лв
бельо за бременни 13лв.
бельо за бременни 9лв.
бельо за бременни 8.50лв
bstyle.bg
По-удобно с нашето бельо за бременни и кърмачки.

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Мисия зачеване – дилемата сперматозоид – оплодена яйцеклетка. Медикаменти в помощ на стерилитета и действието им!

Когато една двойка прави опити за бебе повече от година или две – те са безуспешни по една или друга причина! Трябва да се помисли за изследвания, откриване на проблема и съответно намиране на метод за репродукция. Най-често факторите, които са намесени в зачеването са много. Понякога стреса е прекалено голям и при двата пола. Друг път се появяват проблеми с яйчниците или качеството на спермата. Понякога овулацията си играе с нас. Каквото и да става, факт е че милиони двойки по света имат репродуктивни проблеми. Тук няма, как да не се спомене и факта, че горната възрастова граница за зачеване, силно се повиши. Тоест жените и мъжете все по-късно решават да имат бебе.

В целия този объркан процес по изследване, лечение и назначаване на методи за репродукция – медикаментите стимулиращи забременяването са неотменен спътник на двойките. Именно поради своята важна и основна роля, тези медикаменти трябва да бъдат познавани. Под медикаменти за забременяване се имат предвид хапчета, инжекции и още други иновационни средства. За да разберем повече за процеса на проблемното зачеване, е добре да разберем, какво правят медикаментите за зачеване, как действат и има ли странични ефекти? Основната роля на медикаменти от този тип до момента е стимулацията на овулацията! Тоест този сорт препарати спомагат значително отделянето на зряла яйцеклетка, така че до нея да достигне сперматозоид и да я оплоди.

Медикаментите стимулиращи забременяването – какви са те?

На първо място, когато установите проблемно зачеване, посещавате специалист по репродуктивно здраве. В началния етап на терапията повечето специалисти използват стандартни широкоспектърни медикаменти. Тук става дума за проблемно зачеване, което не е свързано с установени тежки увреждания на женската или мъжка полови системи. Изследванията са стандартни и след излезлите сравнително удачни резултати, се преминава към масови лекарства за стимулация на овулацията. Много често нещата се подобряват с назначаването на подобни терапии и преминаването към асистирана репродукция не е нужно.

Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини5.50лв.
bstyle.bg
Дамски бикини с ластична дантела.

Усети комфорта!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Главните групи лекарства стимулиращи овулацията са от семейството на гонадотропините или кломифена. Кломифена действа стимулиращо на хормоните в мозъка и така ги активира, за да се развие една яйцеклетка и в последствие да узрее и да се отдели. Обикновено повече от една яйцеклетки биват отделени и така зачеването става мисия възможна. Мисия зачеване с помощта на гонадотропините действа локално върху половата система на жената. Тук тази група стимулатори на овулация директно стимулират яйчниците да развият и отделят зряла яйцеклетка. Често пъти този тип лекарства се комбинират по различен начин, дори се налага така нареченото осеменяване или Инвитро процедура, заедно с приема им по схеми.

В частност Инвитро процедурата налага приема на стимулиращи забременяването лекарства, в комбинация с хапчета за подготовка на матката за самото зачеване и предотвратяване процесите на преждевременно освобождаване на незряла яйцеклетка от яйчниците.

Разликата между отделните медикаменти за стимулация на зачеването!

От практиката си и опита специалистите по репродуктивно здраве са си създали система от полезни методики за лечение на стерилитет. Така например жените имащи стерилитет поради заболяването поликистозни яйчници, доказано не реагират добре на лечение с кломифени. При тях овулацията се стимулира успешно в повечето случаи, благодарение на метформин с инсулин-стабилизатор. Когато специалистите комбинират препарати от групите метформини с кломифени, при подобни симптоми за стерилитет – резултати за зачеване у жените също се подобряват. С две думи казано, много е важно на една стерилна жена, да и бъде назначено адекватно лечение според вида на проблема ѝ.

спортни екипи8лв.
спортни екипи9.80лв.
спортни екипи9.80лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за танци, фитнес и спорт, зумба дрехи

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

При жени страдащи от проблемно зачеване поради хиперпролактинемия, мисия зачеване се осъществява благодарения на групата лекарствени стимулатори – бромокриптин и каберголин. При тези жени проблема е прекалено голямото количество на хормона пролактин в организма и затова овулацията се стимулира с тези лекарства. Разбира се това са само общо доказани практически предписания и никога жените или мъжете страдащи от стерилитет не могат да се самолекуват. Консултацията с лекар – специалист е задължителна и единствено екип от специалисти, след проведени изследвания, могат да назначат удачно и успешно лечение, което е и индивидуално.

Мисия зачеване – рисковете, които крият препаратите за стимулация на зачеването!

Когато заговорим за лекарствени препарати, те съответно крият своите рискове и усложнения. Това важи и за стимулаторите на овулацията. При тях безопасното използване и ефикасност е доказано, но все пак най-големия риск, който създават е многоплодната бременност! Също, както Инвитро процедурата и осеменяването, така и лекарствените препарати за стимулация на бременността – водят след себе си отделянето и оплождането на повече от една яйцеклетки в голяма част от случаите. Така налице е по-голям риск от усложнения по време на бременността, по голяма вероятност от преждевременно раждане и спонтанни аборти. Рисковете включват и поява на бебета с увреждания поради ниското им тегло при раждането.

В заключение можем да кажем, че жените могат успешно да заченат, благодарение на медикаментозна стимулация с комбинирани препарати. Но да не пропуснем и силния пол. За тях съществуват препарати за ускоряване и по-голяма ефикасност на сперматозоидите. От тази група лекарства са андрозитолите. За мъжете, както и при жените, е важно лечението да е назначено индивидуално и според проблемите със стерилитета на мъжа. Така препаратите ще са най-ефикасни. В крайна сметка стерилитета в повечето си фази е преодолим и за двата пола, но изисква адекватните професионални мерки за целта. Надяваме се ви беше интересно и полезно най-вече.

Четете и статията ни на тема необходими изследвания преди да заченем.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

| Сподели с приятели