Да забременееш по време на цикъл – възможно ли е!?

Да забременееш по време на цикъл – възможно ли е това? Ако искате да се предпазите от бременност, независимо от причините и правите секс докато сте в цикъл – дали е възможно да забременеете в следствие на невниманието си?

Зачеване по време на цикъл - възможно ли е

Дори и цикълът ви вече да е приключил видимо, но все още да е в ход – какво се случва с женската полова система, че да е налице зачатие?

бельо за бременни
7лв
бельо за бременни
13лв.
бельо за бременни
9лв.
бельо за бременни
8.50лв
bstyle.bg
По-удобно с нашето бельо за бременни и кърмачки

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Именно по темата зачеване по време на цикъл ще си поговорим днес, както и за ранната фаза на овулация. Ще разнищим въпросите за нередовните и прекалено дълги месечни цикли. За зацапването, когато вече уж цикълът ни е свършил. И в крайна сметка ще ви отговорим на въпроса защо по време на цикъл може да заченем и как е възможно това!? Затова четете…

Между другото запознайте се и с материала ни относно бременността при момичета под 18 годишна възраст – тя крие доста рискове и е добре да ги познавате!

Да заченеш по време на цикъл – що е то ранна овулация и защо именно тя е виновника за зачеването по време на цикъл!?

Според повечето специалисти именно ранната овулация е главният и решаващ фактор за зачеването по време на цикъл ( който си мислим, че нямаме!). По правило овулацията е налице някъде около 14-ти ден от старта на месечния ни период. Така повечето дами изчисляват, че са в овулация някъде към 14-я ден от първия ден на менструацията си всеки месец, понеже периода им трае средната продължителност от 28 дни между месечните им цикли.

Обаче често месечните цикли на жените се оказват непредсказуеми и така дните на овулация в месеца се изместват по-рано или по-късно от изчисленото и предвиденото! Тоест, ако мислите че по време на месечния си цикъл или последните му дни вие сте защитени от зачеване, понеже нямате все още овулация – ГРЕШИТЕ! Тя може да се появи още на 10-я ден от първия ден на последния ви период поради някакви изменения и това да свърши с бременност.

Въпреки това шансът да се зачене и износи бебе докато сте в цикъл е минимален, но запомнете, все още съществува. Затова ако не желаете бременност по-добре използвайте предпазни средства. Рискът от забременяване винаги го има, ако не се използват контрацептиви!

Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
5.50лв.
Дамски бикини
4.50лв.
bstyle.bg
Дамски бикини - усети комфорта!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Много отдавна специалистите спорят по въпроса: Дали една жена може да забременее по време на цикъл или не? Като цяло цикълът е индикация, че тялото на жената изхвърля неупотребените зрели яйцеклетки, понеже са неоплодени. Само че и при най-малката индикация за овулация, която понякога се слива и прелива в цикъла – бременността е възможна.

Месечните периоди на всяка жена са различни и индивидуални по продължителност, по тежест, разстояние между циклите – но всичко това се определя най-вече от хормоналния баланс или дисбаланс в организма ѝ. Физиологията на жената се свързва с известна доза наследственост, както и с доста индивидуалност сама по себе си, особено когато стане дума за полова зрялост, развитие и възможност за зачатие.

Всички дами трябва да осъзнаят много добре факта, че по време на месечен цикъл може да се забременее напълно реално, макар и шансовете за това да са нищожни. Повечето овулационни календари се базират на факта, че най-висока е способността на жената да зачене в средата на месечни си цикъл – точно тогава е пикът на нейната овулация.

Но това правило за зачеване в рамките на 12 до 16 дни от първия ден на последния месечен цикъл на жената си има своите изключения.

дамско боди
14лв.
дамско боди
8.50лв.
дамско боди
9лв.
дамско боди
7.50лв
дамско боди
14лв
дамско боди
14лв
дамско боди
11лв
bstyle.bg
Дамски бодита - елегантни и практични

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Причините за изключението са няколко:

  • На първо място мъжките сперматозоиди живеят най-малко 5 дни в женския организъм и зачатие може да се осъществи в тези 5 дни напълно реално, ако жената отдели вече зряла яйцеклетка за целта
  • На второ място ако жената има незащитен полов контакт по време на цикъла си или точно в края му, то сперматозоидите могат да оплодят отделената зряла яйцеклетка при по-ранна овулация около 10-ти ден
  • На трето място шансовете за зачатие са добри, макар и минимални, понеже дори и един сперматозоид да е оцелял за тези 5 дни от края на цикъла ви, той намира благоприятна среда за оплождане в матката и достига до отделените готови за оплождане яйцеклетки

Да заченеш по време на цикъл – защо нередовната менструация и дългите месечни периоди ни лъжат, че не можем да заченем по време на цикъл?

Много жени имат абсолютно променливи, нередовни и доста продължителни месечни менструални цикли. За тези жени важи правилото, че по време на цикъл не може да се зачене, нали? Не, не е така. Дори и вие да имате месечна менструация около 10 дни, от които в края на цикъла ви кървите слабо и си позволявате да имате полови контакти – то шанса да заченете е реален!

Защо? Защото много жени смятат, че докато кървят нямат способността да отделят зрели яйцеклетки, тоест губят плодовитостта си – но това е напълно погрешно схващане. Кървенето е знак, че изхвърляте вече неоплодени яйцеклетки. Но това не означава, че яйчниците ви са спрели да произвеждат зрели такива за оплождане!

Науката е доказала фактически, че някои жени започват производството на зрели яйцеклетки още в последните дни на месечния си период. Тоест напълно е възможно, ако сте имали полови контакти в последните дни от цикъла си и непосредствено след края му овулирате – да забременеете!

спортни екипи
15.50лв.
спортни екипи8лв.
спортни екипи10лв.
спортни екипи10лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за народни танци, фитнес, спорт, зумба

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Нередовният месечен цикъл и промените в циклите на овулация също са доста рисков фактор за зачеване по време на месечния ви цикъл. Често липсата на цикъл за месец, два да речем е индикация от страна на жената, че тя има репродуктивни проблеми – но изведнъж зачева, понеже налице е имало овулация въпреки липсата на месечен цикъл. Което е възможно напълно, но твърде рядко е факт!

Днес, дали поради големите нива на стрес в живота ни или не, много жени овулират и бъркат овулацията с месечния си период! Защо? Защото в първите дни на овулация те често кървят леко от вагината или имат розово зацапване по бельото и мислят, че това е краят на месечен им цикъл – а не е. Ако имате незащитен полов контакт при подобна ситуация, зачеването може да стане реалност!

Всъщност леко розовото зацапване по бельото на жената е цервикална слуз, която е белег за период на голяма плодовитост у нея, а не прекалено дълъг месечен цикъл и последните му дни!!! Именно сексът непосредствено ден или два след края на месечния ви период е рисков за забременяване, ако не го планирате разбира се.

В крайна сметка мили дами живота е шарен, както и месечните цикли и овулацията на жените. Едни се борят със зъби и нокти да заченат, докато други по невнимание го правят по нежелание и следват нежелани последствия.

Независимо дали искате да заченете или още не ви е дошло времето за това – добре е да знаете, че зачатието е напълно възможно по време на цикъл и най-вече в последните му дни, когато овулацията е налице!!! Затова вземете правилното решение за себе си и бъдете подготвени!

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Време е за статията ни ориентирана към цветната бременност – дали е опасна и с какво!?

| Сподели с приятели