Тест за овулация с положителен резултат – какво да правим

Тест за овулация? – вече наскоро ви споделихме статия, в която ви обяснихме всичко важно относно този тест и с какво точно може да ви помогне за зачеването ви.

Тест за овулация

Припомнете си статията за тестовете за овулация, ще ви бъде интересна.

Днес обаче, след като вече знаете какво представляват и как се правят тестовете за овулация – ще се съсредоточим върху това: Какво да правите, след като вече сте видели, че вашият тест за овулация е положителен. Ето и най-отбраните и добри съвети в областта.

Тест за овулация – видели сте две черти

Като цяло тестът за овулация може и е добре да се ползва не само от жени имащи репродуктивни проблеми и трудно зачеват, а и от всички жени които искат точно да определят най-подходящото време за правене на бебе. Тестовете за овулация, както вече знаете са съвсем обикновени, стандартни и се ползват изключително лесно, а резултатите от тях бързо излизат налице.

Ако до момента не сте си правили тест за овулация, но планирате бременност в семейството – добре е да научите малко повече по темата. Наместо да изчислявате посредством календар пикът на вашата месечна овулация, един бърз тест ще го направи за секунди и то без излишни главоболия.

Изчислявайки най-плодородните ви дни от месеца значително увеличавате шансовете си за зачеване, а това е именно главната ви цел. В аптечната мрежа се продават разнообразни комплекти за тестване на овулацията, но независимо колко са скъпи, принципът им на засичане на плодовитостта е единен и стандартен.

Сега много е важно да знаете, че тестовете за овулация не се правят безразборно, когато ви скимне, че ще пробвате за бебе. Те трябва да се правят, когато са евентуалните предполагаеми дни на вашата месечна овулация. Тоест това може да разберете при едно по-обилно слузесто течение от матката и разбира се посредством стандартно периодично изчисление от първия ден на последният ви месечен цикъл.

Може също така да използвате и нашия овулационен калкулатор. С него може да изчислите деня на вашата овулация и фертилния ви прозорец. Това са най-благоприятните за зачеване дни.

При жените с нередовен мензис е малко по-трудно да установят кога точно е доброто време за правене на тест за овулация – но повишените нива на секреция на цервикална слуз от влагалището могат да ви подскажат това. Ако се чудите, що е то цервикална слуз? То това е лепкава, бяла и чиста течност от влагалището ви, която много наподобява белтък.

Прочетете и статията ни за цервикалната слуз и цервикален секрет и защо трябва да се изследва.

Повечето тестове за овулация можете да ги правите, когато искате през деня, но най-точни резултати ще получите, категорични са специалистите, ако си направите теста сутринта.

С един тест няма да разберете кога точно овулирате, така че нужно е поне два до три дни да се тествате всяка сутрин, за да установите пиковият момент на овулацията си. Ако не си правите теста сутрин, то поне правете го всеки ден от тестването по едно и също време, като се стремете преди самото тестване да не сте приемали твърде много течности поне няколко часа.

Всеки тест за овулация тества именно нивата на LH хормона в урината на жената. Именно този хормон, както вече сме ви споделяли, е виновен за появата на овулация и плодовит период за зачеване всеки месец. Хормонът винаги е наличен в урината ви, не си мислете че само когато сте в овулация се появява. Но когато овулирате нивата на хормона значително се увеличават и така сте сигурни, че времето за правене на бебе е точното. Затова и тестовете за овулация не грешат, понеже засичат хормони, а не се основата на куп сложни изчисления.

Много е важно и най-сетне стигнахме до въпроса: Какво да правите, когато видите двете положителни черти на теста за овулация? Първо при положителен резултат на този тест трябва да знаете, че в следващите от 12 до 72 часа е най-пиковият момент на вашата овулация. Тоест в този период трябва да правите опитите си за бебе, но не приемайте нещата машинално. Постарайте се да има доза романтика, да се отпуснете – защото правенето на бебе си е голяма отговорност и напрежение, особено за мъжа.

Още в деня на положителният ви тест за овулация е добре да имате интимни отношения с партньора си. Това е добре да се случи и в следващите три дни, понеже след скока на нивата на LH хормона, овулация е налице след ден или два. Това ще увеличи значително шансовете ви за зачеване, но не е задължително да забременеете – може и репродуктивните проблеми в двойката ви да са по-сериозни.

Внимавайте за фалшиви и неясни резултати на теста за овулация, понеже бледата втора черта не е положителен резултат, както много жени смятат. Добре е да повторите теста на следващият ден и ако е положителен, тогава да предприемете действия за бебе.

Специалистите дават точност на тестовете за овулация до 99%, стига да ги правите правилно. Добре е да се настроите правилно, търпението е важно, понеже комплектите за овулация не означават бременност още от първи опит. Може да измине година, докато те дадат резултат, нищо че значително повишават шансовете ви за зачеване.

Добре е да знаете и че хормоналните контрацептиви и използването им в миналото дават отражение на тези тестове и тяхната точност, както и фактите че наскоро сте била бременна или в момента сте бременна, но не знаете. Още ако сте в менопауза и така нататък.

Между другото една интересна тема, която ви предложихме преди време, беше зачеване по време на менопауза и дали е възможно.

Когато сте правили няколко месеца опити за бебе безрезултатно и при това сте използвали тест за овулация – добре е да се консултирате със специалисти и да си направите с партньора ви необходимите изследвания. В повечето случай бебето се бави понеже фиксацията върху самата бременност е твърде голяма и нивата на стрес също.

Затова бъдете спокойни, действайте уверено и задължително използвайте тест за овулация, понеже увеличава шансовете ви за зачеване значително. Скоро бременността ви ще е факт и ще сте щастливи. Успех мили семейства.

f | Сподели с приятели