Най-честите грешки, които правите при опитите си да заченете!

При опитите си да заченете – едва ли отдавате голямо значение на някои неща, които са наистина важни.

грешки при опит за зачеване

Или по скоро стремежа да заченете и да станете „пълноценно семейство“ до голяма степен притъпява трезвата ви преценка по отношение биологичната страна на въпроса и въобще ролята на мъжките и женски особености при създалата се ситуация.

бельо за бременни
7лв
бельо за бременни
13лв.
бельо за бременни
9лв.
бельо за бременни
8.50лв
bstyle.bg
По-удобно с нашето бельо за бременни и кърмачки

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Като цяло повечето двойки нямат кои знае какви проблеми със зачеването, но при голям процент от случаите дългата липса на зачатие се отразява зле и на двамата партньори. Така те униват и допускат често допускани грешки от мнозина, които сега ще споменем, за да не ги допускате и вие в опитите си да заченете.

Най-честите грешки, които бихте допуснали при опитите си да заченете!

Грешка номер едно в случая е погрешното тълкувание на фертилните знаци у жената, а и у мъжа. По скоро жената е тази, която трябва да следи стриктно своята овулация и да се опита да изчисли максимално добре „плодовитите дни“. И все пак много жени се осланят на фертилните знаци, а в по-малка степен на чистата математика.

Една от заблудите е цервикалната слуз, която е индикатор на фертилност. И все пак тази слуз може да се появи преди или след овулация, така че тя не е гарант за подходящият момент. Освен това много жени изпитват болки по време на овулация, но те съвсем не са гарант за фертилност и точни изчисления.

Използването на лубриканти при опитите си да заченете е грешка номер две. Работата е там, че повечето лубриканти имат състав, който е неблагоприятен за мъжката сперма и така тя бива отблъсната.

Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
5.50лв.
Дамски бикини
4.50лв.
bstyle.bg
Дамски бикини - усети комфорта!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Добре е да запомните, ако искате да заченете, че естественият лубрикант на жената е цервикалната слуз и тя е идеалният транспортьор за мъжките сперматозоиди и оплождането на яйцеклетката. Именно в дните на овулация тази цервикална слуз е по-лепкава и еластична, като така отвеждането на сперматозоидите до яйцеклетката е по-сигурно.

Ако все пак сте фенове на лубрикантите, търсете на пазара такива, които са означени като безопасни за спермата. И все пак нашият съвет е – разчитайте по скоро на природата, тя си знае работата.

Тотална грешка номер три при опитите си да заченете, правена от жените е пълното неведение за фертилния им прозорец! Фертилен прозорец специалистите наричат периода от шест дни – 5 преди датата на овулация и един след нея. Тогава шансовете ви да заченете са най-големи, така че добре е да знаете кога за вас е точно този период.

В тази наша статия може да прочетете как да изчислите фертилния си прозорец за всеки месец! Като цяло непознаването капризите на вашия цикъл може да ви изиграе лоша шега. Затова ползвайте тестове за овулация и следете знаците на овулация също.

дамско боди
14лв.
дамско боди
8.50лв.
дамско боди
9лв.
дамско боди
7.50лв
дамско боди
14лв
дамско боди
14лв
дамско боди
11лв
bstyle.bg
Дамски бодита - елегантни и практични

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

При опитите си да заченете, много често жените отказват да търсят помощ, когато цикъла им е нередовен. Това е и грешка номер четири! От медицинска гледна точка липсата на редовен цикъл – не е липса на овулация!

Но все пак нередовният цикъл може да е индикатор за заболяването – Поликистозен овариален синдром, което е причина и за неуспешното зачеване. Когато пък жените имат много дълъг менструален цикъл, те имат само една овулация и така намаляват шансовете им да заченат. Затова дами, когато цикълът ви е нередовен, посетете задължително гинеколог и направете необходимите изследвания. Така ще разберете вероятната причина за проблемно зачеване.

Петата причина, при опитите си да заченете, е много тривиална, но все пак съществува – тя е липсата на редовен секс в двойката. Тук става въпрос за следната грешка – двойката стриктно спазва изчисленото време на фертилния прозорец и забравя да прави секс през другото време от месеца!!! Това е голяма грешка, специалистите са единодушни, че не само по време на овулация може да се случи чудото на зачеването, така че не се ограничавайте в сексуалните си контакти с партньора ви по график.

спортни екипи
15.50лв.
спортни екипи8лв.
спортни екипи10лв.
спортни екипи10лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за народни танци, фитнес, спорт, зумба

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Още един мит за зачатието е „запазването на мъжката сперма“ до момента на фертилния прозорец. Тази грешка номер шест е често срещана от страна на мъжете и определено е пълно неразбиране на естествените процеси по производство на сперма въобще. Мъжете въобще не е необходимо да задържат спермата си, докато не настъпи овулацията! Това определено няма да доведе до производството на по-големи количества сперматозоиди, годни да оплодят яйцеклетката.

Специалистите споделят мнението, което е реално, че правенето на повече секс подобрява състава и качествата на мъжката сперма. Освен това сперматозоидите имат способността да живеят до цели 5 дни в организма на жената, като така правят шанса за зачеване по-голям. Ако мъжът има слабо производство на сперма и тя е некачествена, то е задължително да посети специалист!

Грешка номер седем е сред най-често срещаните от страна на нежния пол. Те смятат, че винаги проблемното зачеване е по тяхна вина. Това съвсем не е така, и двата пола напълно еднакво участват в самото зачеване. И проблемите със зачеването са разпределени поравно между тях. Не се заблуждавайте, че ако имате проблеми при опитите си да заченете, само изследването на жените е важно. Нужно е и двамата партньори да се изследват.

При опитите си да заченете, жените винаги са на мнение – редовен цикъл, липса на проблеми с фертилността. Това е грешна номер осем, която допускате. Дори и при редовен цикъл и овулация, отделените яйцеклетки може да са некачествени, тръбите ви да са запушени или пък тялото ви да не произвежда оптимални нива на прогестерон, който подпомага забременяването.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Замислете се над тези осем грешки, които голяма част от двойките допускат, при опитите си да заченат. При опитите си да заченете от ваша страна ги изчистете и ако проблема е по-дълбок, прочетете статията ни за Ин Витро процедурата

| Сподели с приятели