Зачеването и мъжкото здраве – какво трябва да направят мъжете, когато забременяването се проваля!?

Зачеването и мъжкото здраве! Много хора ще си кажат, какво общо има зачеването с мъжкото здраве?

Зачеването и мъжкото здраве

Първосигнално всеки от нас е свикнал да приема зачеването, като процес изцяло зависещ от жената – а това съвсем не е така.

бельо за бременни 7лв
бельо за бременни 13лв.
бельо за бременни 9лв.
бельо за бременни 8.50лв
bstyle.bg
По-удобно с нашето бельо за бременни и кърмачки

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Когато една двойка има репродуктивни проблеми – жената е тази, която отива първа при гинеколога и се подлага на куп изследвания, за да установи – какъв е проблема при нея и защо не може да зачене!?

В 50% от случаите обаче се оказва, че всичко на жената и е наред и нейната полова система функционира добре. Тогава… Идва шокът – как така проблемното зачеване може да се дължи на репродуктивни проблеми у мъжа? Може и още как – вече ви предложихме един материал с най-честите проблеми за стерилитет у мъжа.

Но днес няма да си говорим пряко отново за тях, а по скоро за това, къде трябва да отиде мъжът да се изследва, какво да изследва и най-вече, защо е нужно да преглътне гордостта си и да признае, че проблема е у него, а не в нежната му половинка!

Ето и какво е нужно да направите мъже, когато зачеването не се получава, а не само да обвинявате дамата до вас за личния си провал!?

Зачеването и мъжкото здраве – важният преглед при уролог-андролога!

На първо място, за да не кажат мъжете, че сме мъжемразци – статистиката сочи, че проблемите с репродукцията са наравно поставени между силния и нежния пол. Тоест при 50% от случаите жените са тези с репродуктивни проблеми, а при останалите 50% виновници за липсата на зачатие са силните им половинки.

Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини5.50лв.
bstyle.bg
Дамски бикини с ластична дантела.

Усети комфорта!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Като цяло полово предаваните болести са голяма част от проблема, защото те са виновници за редица болестни състояния на женската и мъжка полови системи. Освен това те често имат скрити симптоми и трудно се диагностицират, протичайки без изявена клинична картина.

И все пак дори и само един партньор да сте имали в живота си и да не сте правили безразборен секс, и да не сте станали жертва на полово предавана болест – можете да страдате от безплодие. Най-добри съвети и насоки за половото здраве на мъжете, може да даде уролога-андролог! Именно при него мъжете трябва да се прегледат, да установят какъв е проблема с половото им здраве и надеждно да го излекуват, за да се получи зачатие. Както жените правят редовни прегледи за половото си здраве при гинеколог, така и мъжете трябва да правят рутинни прегледи за половото си здраве при уролог-андролог.

На първо място възрастта на мъжа има голямо значение за процеса на зачатие. Мъжете на по-зряла възраст имат значително по-намалени репродуктивни способности – но това не е правило казват специалистите. Ако зрелите мъже имат нормална секреция на тестостерон, то зачатието не би трябвало да е проблем от тяхна страна. Ще се запитате, как се установява дали мъжът е проблемният фактор в зачеването? Това става най-вече, чрез направата на микробиологично изследване на еякулат, както го наричат специалистите.

Необходимо е мъжът подлагащ се на това изследване да даде проба от сперма отделена по време на мастурбация! Освен еякулат, урологът –андролог ще назначи и спермограма. При нея е важно да се отчете броя на сперматозоидите в спермата, тяхната форма и има ли изменения в нея, както и доколко са подвижни те (активни).

За да се направи качествена спермограма е нужно да се вземе проба от сперма, когато мъжът поне 4 дни не е еякулирал, до извършване на изследването и вземането на самата проба!!! Най-често отклоненията в половото здраве на мъжа се крият в хормоналния дисбаланс, както при жените. При силния пол дисбаланса означава производството на по-малки количества тестостерон и в такива случаи е нужно лечението да бъде назначено от ендокринолог-андролог!

дамско боди14лв.
дамско боди 8.50лв.
дамско боди 9лв.
дамско боди 7.50лв
bstyle.bg
Дамски бодита - елегантни и практични

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Специалистите отчитат, че всекидневните опити за бебе не са лоша идея и съвсем не вредят на оплодителните способности на мъжа, както много двойки смятат! Напротив, колкото по-дълго мъжът не еякулира, толкова е по-вероятно спермата му да влоши качествата си.

Освен липсата на чести сексуални контакти, фактори намаляващи качеството на мъжката сперма са прекомерните дози алкохол и упойващи вещества, марихуаната, кокаина, цигарите, приема на прекалено големи количества соя, на полуфабрикати, използването на стероиди, липсата на активно спортуване, силния стрес и преумората.

Ако се установи, че състава на мъжката сперма е с лошо качество, то е нужно всички гореспоменати вредни навици да бъдат избегнати – ако мъжът иска наследник. Освен това трябва да положи усилия да нормализира теглото си, ако е наднормено. Да приема повече свежи храни, храни богати на витамини, като Ц, Д и А. Повече Л-карнитин и Омега – 3 мастни киселини. Подвижността на мъжките сперматозоиди се подобрява и с терапия с медикаменти, но те се изписват индивидуално от уролог-андролог за всеки пациент с репродуктивни проблеми.

Понякога при млади мъже имащи репродуктивни проблеми може да е налице уголемена простата, която обикновено се активира след 45-тата година на мъжа. В такъв случай трябва да се търси и да се елиминира възможността за наличието на тумор на простатата. Често не става въпрос за тумор, а просто за възпаление на простатата наречено простатит.

спортни екипи8лв.
спортни екипи9.80лв.
спортни екипи9.80лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за танци, фитнес и спорт, зумба дрехи

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Това заболяване на мъжката полова система е много упорито и трудно за лечение. Ако пациентът не му обърне внимание навреме и не се лекува, може да стане хронично и много опасно за репродуктивните му способности. Обикновено простатита се диагностицира с доста комплексни изследвания. Нужно е да се вземе проба от урината, от еякулата, секрети от уретрата и простатата. Лечението се прави с антибиотици по схема.

Много е важно, когато бебетата момченца са малки – да не се прави насилствено отдръпване на кожичката покриваща главата на пениса. Това би довело до сериозни репродуктивни проблеми в бъдеще, ако се наложи операция на пениса или отдръпването не се осъществи правилно и доведе до парафимоза – която често се отстранява оперативно също. Физиологичната фимоза при момчетата трае до към 2 годишна възраст, ако след този период отдръпване не е налице, може да се наложи операция, а тя крие големи рискове за по-нататъшното репродуктивно здраве на мъжа!

Много често разширена вена на тестиса – варикоцеле е причина за безплодие при мъжете. Това състояние се отстранява оперативно и може да се дължи на тумор в бъбрека, който да притиска вената и така да спира оттичането на кръв от самия тестис. Обикновено варикоцелето протича без симптоми, но може мъжът да усеща болки в тестиса, да има подуване и дискомфорт.

Състоянието, обаче много наподобява на коремна херния, затова е нужна и консултация с коремен хирург, който да изключи наличието на коремна херния! Не може да се каже точно дали варикоцелето е причина за безплодие у мъжа все пак, понеже не винаги то причинява отклонения в спермограмата и понякога дори при оперативното отстраняване на състоянието – репродуктивните способности не се подобряват!

Като цяло зачеването и мъжкото здраве са свързани тясно, така че както жената, така и мъжът трябва да поддържат добро полово здраве, за да са успешни общите им опити за бебе.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Сега ви предлагаме и полезния си материал за донорството и замразяването на яйцеклетки. В него определено ще намерите отговори на въпроси, които търсите за проблемното зачеване!

| Сподели тази статия с приятели