Да забременееш с киста на яйчника!

Да забременееш с киста на яйчника – дали е възможно това и какви рискове крие само по себе си? Като цяло кистата на яйчника е заболяване, което може да бъде много леко преодоляно или фатално усложнено, при всяка една жена нещата са индивидуални.

забременяване с киста на яйчниците

В глобален мащаб, дамите страдат от кисти често и почти всяка втора жена е имала или ще има киста на яйчника.

бельо за бременни 7лв
бельо за бременни 13лв.
бельо за бременни 9лв.
бельо за бременни 8.50лв
bstyle.bg
По-удобно с нашето бельо за бременни и кърмачки

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Според данните от множество проучвания и статистики – най-често от кисти страдат именно жените в детеродна възраст! При това положение е редно да се запитаме, дали това е сериозен проблем, който ще възпрепятства забременяването ви или все пак е преодолимо препятствие! Именно на тези въпроси ще се опитаме да ви отговорим, за да сме ви полезни.

Четете и материала ни за изследванията преди бременност – много ще ви помогне!

Да забременееш с киста на яйчника – малко за кистите, причините за образуването им и как се лекуват те?

Много е важно да се отбележи, че кистите на яйчниците са заболяване, при което липсват симптоми. Именно поради липсата на симптоми, заболяването е трудно да се забележи, ако гинеколога ви не открие образувалата се киста, по време на рутинен преглед. Затова мили дами посещавайте поне веднъж месечно гинеколога си и правете рутинен преглед, за да избегнете усложнения и да забременеете успешно.

Всяка втора жена, както вече споменахме има киста на яйчника или е потенциално застрашена да я получи. Заболяването, макар и често доброкачествено, все пак спада към раковите заболявания и изисква адекватно лечение. Ако една киста не бъде открита навреме, тя може да „хронизира“, както казват медиците и да се стигне до по-опасното заболяване поликистозни яйчници.

Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини5.50лв.
bstyle.bg
Дамски бикини с ластична дантела.

Усети комфорта!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Преди да опитата да забременеете, задължително си направете преглед при гинеколог и се уверете, че нямате кисти. Ако имате се консултирайте със специалист, защото не излекуваните кисти водят до проблемно забременяване или усложнения по време на самата бременност! Питате се защо се появяват кисти на яйчниците? Какви могат да са причините и как да се предпазите?

Всъщност причините за появата на една киста са много и различни. От дисбаланс на хормонална основа, през просто възпаление на половите органи, до заболяване на щитовидната жлеза или пък нередовен менструален цикъл. Всички тези симптоми са причинители и на проблемно зачеване, така че нещата са комплексни.

Веднъж вече казахме, че кистите на яйчниците протичат без определени симптоми, но все пак има индикатори, които да ви подскажат, че имате подобен проблем. Да забременееш с киста на яйчника е възможно, но изисква определени стъпки към самото забременяване.

Стъпки по лечение и откриване на кистата!

Сред симптомите на кисти в яйчниците са нередовния менструален период. При него продължителността на кървенето е различна всеки месец. Често кистите са причина за променените интервали от време, между два месечни цикъла. Силното и обилно кървене, придружено с болки в областта на половите органи – също е признак за евентуални кисти в яйчниците. Бъдете бдителни за тези симптоми, защото не лекуваните кисти често водят до перитонит или тежки кръвозагуби.

дамско боди14лв.
дамско боди 8.50лв.
дамско боди 9лв.
дамско боди 7.50лв
bstyle.bg
Дамски бодита - елегантни и практични

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Когато ви е открита киста или имате подобни признаци и симптоми за наличието ѝ – трябва гинеколог да следи състоянието ви. Това е от особена важност, ако сте решили да заченете!!! Наличието на кисти в яйчниците се открива най-сигурно с помощта на ултразвук. Често самата киста изчезва от само себе си или бива елиминирана с помощта на медикаментозна терапия, с противозачатъчни.

Когато вие сте сред малкото случаи, при които кистите не се повлияват от медикаментозно лечение или те са прекалено големи по размери – то за съжаление се налага оперативна намеса. Да забременееш с киста на яйчника, дори след оперативното ѝ премахване все пак е възможно! Това е наложително, защото ако киста не се премахне, тя има потенциала да се превърне в злокачествено образование!!! Всичко зависи от вашето индивидуално състояние и според него специалиста ще ви назначи терапия, която да е успешна.

Погледнати по глобално нещата около това масово женско заболяване, включват в себе си и здравословен хранителен режим, и здравословно движение. Точно тези две неща ще ви предпазят от затлъстяване, няма да нарушат баланса на хормоните ви и евентуално ще улеснят лечението на кистите ви или ще ви предпазят от образуването на такива!

Да забременееш с киста на яйчника – определено е възможно!

Единственото, което трябва да сте наясно, е че кистата на яйчника не означава определено безплодие! Напротив да забременееш с киста на яйчника е напълно постижимо, когато тя се лекува и бива излекувана. Но все пак кистата прави зачеването по естествен път доста по-голяма трудност. Трудно обаче не означава невъзможно – затова винаги следвайте желанието си за бебе упорито и целенасочено.

спортни екипи8лв.
спортни екипи9.80лв.
спортни екипи9.80лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за танци, фитнес и спорт, зумба дрехи

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Като цяло кистата на яйчника уврежда до голяма степен неговата работа. Така той не е способен често пъти да отдели зряла яйцеклетка, да бъде тя годна за оплождане и така да се стигне до самото зачатие в последствие. Както вече споменахме често пъти лечението е много лесно и бързо, но това ще прецени специалист, с който вие ще се свържете. Ако все пак при вас усложненията са по-големи и е необходимо отстраняване на самия яйчник – все още имате шанса да заченете по естествен път.

Прочетете статията ни за зачеването с един яйчник или една маточна тръба .

Ако все пак възможностите ви за зачеване по естествен път са сведени до нулата – то може да се консултирате със специалист по репродуктивно здраве. Той ще ви посъветва за възможностите относно асистираната репродукция. В зависимост от вашите желания и здравния ви статус, може да се подложите на инсеминация вътре в матката или да се възползвате от Ин витро процедурата.

По-често до Ин витро се прибягва, когато вече яйчника ви е силно увреден и другия не функционира също.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Винаги има начин да се сдобиете с рожба, но помнете следете редовно здравословното състояние на половата си система – защото това е едно от най-важните неща за успешното зачеване!

| Сподели с приятели