Може ли да заченем с помощта на хомеопатията и как

Може ли да заченем с помощта на хомеопатия? Един доста комплексен, сложен и труден въпрос.

Може ли да заченем с помощта на хомеопатията

Когато става въпрос за забременяване, всяка двойка търси алтернатива, която да им донесе така желаното щастие да станат родители.

Освен стандартните изследвания, хормоналните терапии, изчисляването на овулация, изкуственото оплождане и методите на асистираната репродукция – съществува един малко популярен метод за стимулиране на зачеването. Това е именно хомеопатията и както много от нас знаят – тя действа бавно, индивидуално и не е универсалното решение за всеки.

Хомеопатията се предписва от специалисти в областта, според индивидуалните проблеми на двойката и причините за невъзможното зачатие. Именно малко повече ще осветлим темата днес, относно това може ли да заченем с помощта на хомеопатия и как точно може да се случи това?

Добре е да прочетете и темата ни за полезните за зачеване храни – те са още една много добра алтернатива да повишите репродуктивните си способности.

Може ли да заченем с помощта на хомеопатия – постига ли се реална бременност с помощта на хомеопатия, какво е ефективното лечение и що е то хомеопатично лекарство

Погледнато по мащабно хомеопатията е метод за стимулиране на здравословната устойчивост на организма. Защо е полезна при репродуктивни проблеми у мъжете и жените? Защото именно хомеопатичното лечение стимулира тялото ни само да се лекува и по този начин не го увреждаме с допълнителни химични препарати под формата на медикаменти. Обикновено репродуктивните проблеми са в следствие на заболяване на половата система, вследствие на хормонален дисбаланс, на нервни сривове и цялостна отпадналост на организма.

Именно хомеопатията подпомага превенцията на редица заболявания и така тяхното последващо лечение не се налага. В световен мащаб, след конвенционалните методи за лечение, хомеопатията е тази която най-често се използва за лечение на редица състояния. Най-широко се разпространява в развитите страни и е сред най-предпочитаните алтернативни методи за самолечение на организма.

В световната практика има доказани и регистрирани случаи на зачеване благодарение на хомеопатични методи. Безплодието при жените причинено от лошо състояние на фалопиевите тръби, на яйчниците или матката успешно се лекува с хомеопатични медикаменти. Трябва да сте наясно, че хомеопатията винаги върви ръка за ръка с здравословен начин на живот, на хранене и приема на добавки под формата на билки. Не всеки народен лечител е хомеопат. Трябва да се избере хомеопат с дълбоки познания в материята, който индивидуално да разгледа цялостното състояние на двойката с репродуктивни проблеми и да им изготви план за укрепване на организмите им.

Не мислете, че хомеопатията е метод, чрез който можете да заченете по магически начин. Тя по скоро стимулира общото здраве и укрепва физическите сили на двата пола. При жената стимулира условията нужни за имплантирането на ембриона и по този начин предотвратява условията за спонтанен аборт и отхвърлянето на ембрионите при изкуственото осеменяване – на ранен етап.

С две думи хомеопатията е идеалното средство стимулиращо женската утроба независимо дали оплождането ще се случи по естествен път или ще бъде с помощта на асистирана репродукция. Много жени подготвящи се за Ин Витро процедура я предпочитат пред стимулиращата хормонална терапия – понеже щади значително организма им и не уврежда естественият му ритъм на работа.

Когато се изготвя хомеопатичен план за зачеване – внимание трябва да се обърне на фактори, като състоянието на овулация при жената, степен на токсичност в организмите на жената и мъжа, редовност на месечните женски цикли, наличие на враждебност в цервикалната слуз, матката и състоянието на ендометриума в нея.

Накратко хомеопатията се появява на бял свят още през 1975-та, когато немският лекар Ханеман представя средства за укрепване на човешкия организъм – под формата на разредени естествени източници от животинския, растителния и минералния свят. В основата стой отключването на лечебен отговор в самото тяло на лекувания – така говорим за самолечение на тялото, на база природна стимулация.

Как хомеопатията помага на мъжете и жените при репродуктивните им проблеми

Често хормоналният дисбаланс е причина за липсата на зачатие, както вече споменахме. Лекарствата с природни извлеци са идеалното средство за регулиране на хормоните в организма. Този тип лекарства са изключително полезни за жените с нередовна и болезнена менструация.

Помагат за превенция на поликистоза на яйчниците, за предменструален синдром, липса на овулация и прочие. Точно какво лекарство е полезно и в какви дози – това се изготвя строго индивидуално не само за жената, но и за мъжа. При мъжете с репродуктивни проблеми хомеопатичните медикаменти помагат при отклонения във функциите на сперматозоидите. Тоест подобряват тяхната подвижност, стимулират ерекцията и предпазват от еректилна дисфункция. Увеличат сексуалната мощ и цялостното здраве на мъжа.

Хомеопатичното лечение трае дълго и е нужно и двамата партньори да се подложат на него, за да има максимален ефект за зачеване. Освен това хомеопатията е полезна не само за зачеване, но и за по-лека бременност, раждане и възстановяване след него.

Много често при жените с повтарящи се постоянни аборти единственото спасение се оказва хомеопатията. Всеки случай е индивидуален и именно в това се крие успешността на превенцията или лечението на самата система. Не се третира дадено състояние или диагноза само, а цялостното физическо и психическо състояние на човека.

Къде могат да се намерят подобен тип хомеопатични средства и как се приемат

Относно факта, къде да намерите хомеопатични средства за зачеване? – има редица хомеопатични аптеки. Но запомнете хомеопатия се приема единствено, след като на вас лично ви е изготвен лечебен план от разнообразни средства с различна концентрация за прием по схема от специализиран хомеопат.

Обикновено хомеопатията се използва под формата на таблетки, пелети или течности. Те са в различни разредени дози и смеси. Винаги хомеопатичните средства се приемат преди хранене, дори течност – иначе ефекта им е намален и предотвратен. Това са общите условия за прием на хомеопатични препарати. Точно как вие ще ги приемате за зачеване и вашият партньор – ще ви каже индивидуално хомеопатът. Той ще определи най-точно „потентността“ на препаратите избрани за вас и така зачеването ще бъде стимулирано правилно.

Като цяло отговорът на въпросът – Може ли да заченем с помощта на хомеопатия? – е определено ДА. Можете да използвате хомеопатията като част от конвенционалното си лечение за безплодие и стимулиране задържането на имплантираният във вас ембрион да бъде захванат. Може да я използвате като средство за укрепване на женската и мъжка полови системи и още редица неща. Важното е никога да не правите самолечение, а да се консултирате със специалист – хомеопат, който да изготви лечебния ви план.

Прочетете и материала ни относно 10-те важни въпроса за Ин Витро оплождането – ще намерите отговори на много въпроси, които сте си задавали.

f | Сподели с приятели