Кърменето като начин на живот – диета и влизане във форма

Раждането е минало благополучно и вече изживяваме предизвикателството да отглеждаме един малак човек.

Кърмене и диета

Кърменето е едно изключително лично преживяване, което не е просто акт на хранене на детето, но и нещо съкровено, което изгражда връзка между майката и бебето. То е и предизвикателство за което трябва да се подготвим с много желание и необходимото търпение.

дамско боди14лв.
дамско боди 8.50лв.
дамско боди 9лв.
дамско боди 7.50лв
bstyle.bg
Дамски бодита - елегантни и практични

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

След раждането, повечето от нас биха желали да влязат в добра форма възможно най-скоро и да изглеждат колкото може по-стройни. Това е напълно възможно и съвместимо с кърменето при няколко условия:

1. Не се подлъгвайте с прекалено бързи и строги диети за да не повлияете негативно на лактацията и да изтощите организма, който и без това не се е възстановил напълно за няколкото месеца след раждането.

2. Монодиетите не са подходящи, защото водят до натрупване на едни и липса на други вещества в организма на майката.

Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини5.50лв.
bstyle.bg
Дамски бикини с ластична дантела.

Усети комфорта!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

3. Приемането на медикаменти и добавки за отслабване не е препоръчително, защото различни вещества преминават в кърмата и могат да навредят на бебето.

4. Добре е да сте си дали между 3 и 6 месеца за възстановяване преди да започнете с упражнения и тренировки след раждането. Тук консултацията с лекар и самото раждане (естествено/секцио) са от определящо значение.

5. Вероятно сте твърдо решени за диетата още докато кърмите, но имайте предвид, че не е ясно какво количество токсини ще се отделят в тялото и колко от тях ще преминат в кърмата, сигурното тук е, че токсини ще има. Помислете добре, дали да не оставите естественото горене на калории от кърменето да си свърши работата. След като приключите с производството на мляко, може съвестно да се отдадете на хранителен режим и спорт.

Без да се спазва определена строга диета по време на кърмене, може да се отслабва безопасно, което значи в разумните граници около 0,500 кг на седмица.

Наблегнете на здравословното хранене, то е добро за вас и за бебето, освен това е най-простата и разумна диета, която може да съществува. Изхвърлете от менюто или поне силно ограничете тестени изделия от бяло брашно, бялата захар, големите количества сол, колбаси и обработени меса, газирани и изкуствени безалкохолни напитки, всичко, което може да съдържа подобрители, в това число и изкуствените подсладители, които не са ваш приятел. Хранете се с максимално проста и чиста храна, нека голяма част от нея да бъде сурова.

Пресметнете добре какъв брой калории са ви необходими за поддържане на теглото и си ги набавяйте здравословно. Отслабването ще дойде от калориите, които горите в производството на кърма, а те са около 500-600 на ден, напълно достатъчно за да губите 0,500 кг мазнини седмично.

Добрата новина е, че тялото в този момент има естествена склонност да черпи от депата с мазнини, които са се образували около бедрата и талията.

спортни екипи8лв.
спортни екипи9.80лв.
спортни екипи9.80лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за танци, фитнес и спорт, зумба дрехи

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Ако забележите, че ефектът от кърмене + здравословно хранене намалява или искате да съчетаете със стягане на тялото, тогава прибавете и малко домашни упражнения в компанията на бебето за още по-добър ефект.

Във видеото липсват едно много популярни упражнения за корем – коремните преси, това е така, защото много майки след раждането имат т.н. диастаза или иначе казано раздалечаване на правите коремни мускули и образуване на празно пространство между тях. Коремните преси не се препоръчват при наличието на диастаза.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Определете дали имате раздалечаване по следния начин: легнете на равна повърхност с леко свити в коленете крака и вдигнете едната ръка зад тила, повдигнете малко главата и стегнете коремните мускули като за коремна преса, със свободната си ръка опипайте корема по линията, която се образува по средата, тя се чувства като малко улейче от гръдният кош в посока пубиса, ако при натиск с пръсти на тази линия усещате разстояние от 2, 3 или повече сантиметра и пръстите потъват в корема между мускулите, това показва наличието на диастаза. Това не е толкова страшно, просто трябва да сте внимателни и да подбирате правилните упражнения за корем, ето това от края на видеото е много подходящо за начало.

Цялата тази стратегия ще ви свърши чудесна работа и скоро ще се радвате на възвърната или даже още по-добра форма.

| Сподели с приятели