Името на бебето – първото най-важно решение за живота на детето от страна на родителите!

Името на бебето е личен избор на родителите му, косвено или директно повлиян от редица фактори. Това обаче е едно от най-важните решения, които ще вземете като бъдещ родител, защото до голяма степен определя много неща в живота на детето Ви за в бъдеще.

име на бебе

За едно дете в началото не е важно как се казва и защо се казва така, но когато поотрасне, то напълно съзнателно се пита – как мама и татко са избрали името му и какво значи то? Защо са решили да го кръстят така и много други неща.

детска пижама
10лв.
детска нощница
8лв
детска пижама
13.50лв
детска пижама
12лв
детска пижама
7лв
детска пижама
12лв
bstyle.bg
Сладки сънища за Вашето съкровище

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Затова, когато се изправим пред обстоятелството да изберем името на бебето си, не бива с лека ръка да заключим, че ще го кръстим на близък или пък напълно ще се дистанцираме от традициите. Името на детето е част от неговата индивидуалност, душевно присъствие, нагласа към живота и бъдещи успехи ако щете. Може би донякъде наистина всеки малчуган се появява с името си на белия свят. Но определено е добре да направим усилие, като бъдещи родители да изберем за наследника си най-подходящото име!

Допреди 15-20 години нямаше никакво съмнение как ще се казва първият ни наследник. Той беше кръщаван на родителите на съпруга и това не подлежеше на коментар. Това донякъде освен израз на уважение си е чиста доза предопределяне съдбата на малчугана.

Освен кармичната обремененост на подобен род имена има и едно досадно повторение, което те кара да се чувстваш като клонинг на някого. Когато настъпи момента това да се квалифицира като отживелица се започна едно странно комбиниране на букви и децата придобиха странни имена, които меко казано понякога звучат глупаво. И общо взето българите се втурнахме от едната крайност в другата.

Какво да отчетем, като фактори, когато избираме името на бебето си?

На първо място по скоро майката, като родител, е двигателя по избирането на име. Това правило винаги си има изключения разбира се, но в повечето случаи е точно така. Като главна движеща сила тя винаги си има едно наум как си е мечтала да се казва детето ѝ, дали името да е българско типично или не, дали да присъства буквичката на баба, на дядо или на таткото например!

Всичко това обаче не означава да не съобразим с мнението на таткото или да заформим скандал при неодобрение от негова страна. Най-доброто решение е двамата родители да седнат и да обсъдят как смятат да именуват бебето си. За целта и мама и татко се разбират типично българско име ли търсят, защо и какво, дали искат да заложат на нещо по съвременно и най-вече с какво значение ще наситят името на новороденото! Така стигнали до консенсус и двамата си правят списъци с избрани имена и ги сравняват.

Добре е в днешно време да се отчете влиянието на новите течение в културата ни, да не се робува единствено на традицията изцяло и ако се прави то да е добре съчетано с останалите две имена – бащино и фамилно!

Понякога съдбата ни дава знаци как да стигнем до името на бебето стига да ги разчитаме. То се ражда на определен ден, носи определени черти според родителите си или просто е олицетворение на радостта. Така могат да се родят куп идеи за имена, стига да звучат добре, да не са странна смесица от букви и да са смислово натоварени.

Един съвет към Вас родители – най-важния фактор при избора на името на бебето Ви е какво Вие влагате в него, като смисъл! Защо го правите и дали сте постигнали единодушие по въпроса. Ако е така, то детето Ви определено ще има сполучливо име, носещо му успехи в живота!

Какво е добре да се опитаме да избегнем, когато избираме име за рожбата си?

На първо място тук ще отбележим прекалено дългите, сложни и завъртени имена. Да те звучат тежко, респектиращо, но и много се бъркат, винаги се съкращават и през живота си детето Ви рядко ще ги използва, като нарицателно от страна на другите, защото практиката красноречиво показва обратното. Ако все пак сте фенове на дългите и респектиращи имена, то заложете на по известните и познати поне!

спортни екипи
15.50лв.
спортни екипи8лв.
спортни екипи10лв.
спортни екипи10лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за народни танци, фитнес, спорт, зумба

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

На второ място странните съчетания на две имена или две различни по смисъл неща са още по-объркващи и за хората и за житейските вибрации на детето. Те могат да бъдат избегнати ако ползвате две имена свързани с тире за детето си или като ползвате само едната част от тях. Така се постига по-голямо благозвучие и целенасоченост.

Името на бебето не е добре да е измислено, да повтаря някоя известна личност или най-малкото да е име на герой от телевизията или киното. Да атрактивно е, но пък често пъти е обект на подигравки, подмятания и дразни детето, когато порасне. И на последно място чисто звуково добре балансираните имена с гласни и съгласни букви са много по-благозвучни, ярки и концентрират сила. Обикновено името на бебето избрано според тези четири насоки е точно подходящото за него!

И като за финал, името на бебето не е просто име, то е визитка, лице, образ и олицетворение. Именно затова понякога в някои страни бебетата се кръщават малко след раждането си, защото стремежа е да им се даде най-подходящото име. По същата причина те се кръщават на велики предци или исторически личности, с цел да продължат или преповторят жизнения им път.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Каквото и да изберете да е името на бебето Ви не бързайте, обмислете го и постигнете съгласие по въпроса, като родители, защото наистина това е първото и най-важно решение от редицата решения, които ще взимате заедно относно наследника си.

| Сподели с приятели