Най-безумните коментари за отглеждане на дете – какво открихме по форумите

Отглеждане на дете – най-важното нещо, което едно семейство прави, Дали? Според мненията витаещи из форумите, съветите, коментарите и обсъжданията – отглеждането на деца е супер важно – ДА, но коментарите на другите често са погрешни. Напоследък с бурното развитие на майчинските групи в социалните мрежи и бурния разцвет на форумите за мами – настана една какафония от полезни и вредни съвети – как сиреч да си отглеждаме децата? Могат да се прочетат големи безумици и определено има хора, които им вярват и ги следват.

Най-безумните коментари за отглеждане на дете какво открихме по форумите

Честно казано, форумите достойно заеха мястото на бабите от едно време и раздават смело съвети – как е правилно бебето да бъде гледано, какво е вредно, какво е полезно и винаги под всеки пост се появява лаконичното – „Аз просто си казвам мнението, пък всеки си гледа децата, както намери за добре.“ Да де, ама нали се сещате, че има майки, които обичат да изпробват върху отрочетата си всеки „ваш“ съвет, та могат големи бели да станат. Едно време претопляхме бебетата си, защото баба казваше – „ще настинат“. Днес ги храним „здравословно“, защото по форумите така е модерно. Истината е, че всяка една майка, всяко едно бебе и всяко едно семейство са уникални – никои от нас не познава съдбата им, възможностите и мисленето. Съдници много, малко полезни съвети за съжаление.

Затова сега ще ви накараме, да се посмеете през сълзи, с едни от най-безумните коментари, за отглеждането на деца – изписани по форумите и в социалките. Дали са истина или не, никои не знае, но определено дори във всяка лъжа има и доза истина – затова не се предоверявайте на никой, а следвайте майчинските си инстинкти и здравия разум.

Отглеждане на дете – безумните мнения, цитати и изказвания по форумите…

Заравяйки глава в хиляди страници изписани за отглеждането на бебето, за къпането, за захранването, за съня, за разходките и прочие по различни форуми из българското онлайн пространство – установихме, че мамите не си поплюват със съветите и определено гледат под лупа другите майки около себе си, как сиреч отглеждат те децата си и колко това е неправилно.

Едно време, доброто старо време, бебетата се захранваха от 4-я месец, даваше им се жълтък, пиеха вода. Днес модерните майки масово отричат това, според тях колкото по-късно захраните, толкова по-добре, но срещнахме фрапиращи изказвания, как деца на 2 години не са вкусвали нищо друго освен кърма – доколко е полезно ще кажат специалистите, ние няма да дадем мнение.

5.50лв
Детска бяла тениска за физическо от bstyle.bg
5% отстъпка с промокод mamaitati

Сред новата мода за родителите е и лечебния глад или така нареченият сух пост. Когато детето има симптоми на настинка или вирус, се оставя да гладува, за да се изчистят токсините от тялото му. Това граничи с лудостта, но няма да скрием и възмущението си от една мама, която беше писала, че друга мама е за пред социалните – само защото детето и е на година, а тежи 6 килограма. Съответно веднага заключваме – детето не е гледано. Дали?

Сред редицата безумни коментари и обсъждания за отглеждането на бебето се появиха и потопени биберони в мед от свекървите, леене на куршум на бебе под годинка – задължително на дреха, че иначе сърцето на отрочето ще се спука. Наредиха се и темите за Черния бъз, за имуностимулаторите и колко е важно, когато си бременна да си постнеш теста в групата, защото втората чертичка иначе я виждаш, но друго е другите да ти кажат, че се вижда. Една мама питаше, може ли рождения ден на дете навършващо една година да бъде празнуван. Поради, какви съображения не се знае. Поредния метод на отглеждане, не къпете бебето ежедневно – вредно е за кожата, на противоположната страна – къпете го по два пъти на ден по-полезно е. На кого да се доверим?

Темата с подстригването направо е вечна, да знаете че ако подстрижете бебето си преди да сте го кръстили – много сте съгрешили. Ами чували ли сте за бижута от кърма, а? За разнообразни рецепти с кърма? За Билкова кръв – за имунитета ни е думата, чували ли сте? А дали сте изчистили мебелите си с оцет, преди да си приберете бебето, че иначе микробите ще щъкат навсякъде в дома ви? Да не сте посмели да забравите да давате на детето си имуностимулатор с черен дроб на риба треска – загазили сте иначе. Ами, какво ще кажете, че возенето в асансьор е сред най-опасните неща в живота на едно бебе – кихне ли някой вътре край – микробите си живуркат поне едно денонощие.

Има мами, които ни съветват, че чорапите на бебето се обуват наопаки. Защо? Ми, защото вътрешната страна е пълна с конци и току виж контузили нежната бебешка кожа. Потресохме се, когато прочетохме за полезността на алкохола в бебешкия живот. Дайте му малко водка на това бебе и ще видите, как ще спи цяла нощ. Моля ви се – вие сте за социалните следват отговори. Но… Какафонията е пълна.

Много ни стана тъжно, когато обсъждането взе посока деца с наднормено тегло, алергии и ограниченията нужни за доброто здраве. Значи не трябва детето да вкусва шоколад или сладко до 5-6 години или ако може цял живот, защото ще му станат черни зъбите и ще окапят. Не трябва да се яде месо, щото е вредно. Трябва да се хрупат моркови и зеле, защото е модерно и хляба от лимец е на почит, защото белия ни убива. Ами това дете, какво детство има и при цялото ни уважение – по търговската мрежа отвсякъде го заобикалят изкушения, а ние викаме – недей майко, вредно е. Вредно, ма Пешко яде нали!

Иди се управи с тая бъркотия по форумите и социалните мрежи, че даже и главата може да ти гръмне. В заключение ще изтъкнем един много важен факт от живота на мамите във форумите и групите – те са информирани. Разбирате ли, те са просветени, на другите неправилно отглеждащи децата си им е простено – „ те може да нямат информация хората“. Благодарим за вниманието и тоталната дезинформация, която ни подарихте във форумите и групите.

В заключение ще кажем, че много от форумните писатели са платени. Просто на тях им се плаща да убеждават мамите, че даден продукт е полезен, а друг не.

Четете и статията ни за табуто „забелване при момченцата“ – още един информационен феномен. И последен съвет, ако позволите – гледайте децата си, така че да им е добре и да са здрави – това е.

f | Сподели с приятели