Киселото мляко – една много полезна и здравословна храна за подрастващото бебе.

Киселото мляко е една от най-полезните храни за едно подрастващо бебе. То не само е вкусна закуска за следобеда, но и храна заредена с много жизненоважни хранителни вещества.

Кисело мляко за бебе

Последните изследвания в хранителните навици и тенденции за бебетата от 6 месеца до 6 години сочат, че включването на тази супер храна в менюто на подрастващите деца и бебета е жизненоважно.

детска пижама 10лв.
детска нощница 8лв
детска пижама 13.50лв
детска пижама 12лв
детска пижама 7лв
детска пижама 12лв
bstyle.bg
Сладки сънища за Вашето съкровище!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Несъмнено кърменето е най-добрия вариант за една майка и бебето ѝ, но с началото на захранването и периода на активен растеж у бебето, то съвсем не е достатъчно. Споровете по темата кога, как и с какво да захраним бебето са много.

Има много утвърдени режими, много противоречия в тях и за финал всяка майка и детето ѝ имат индивидуално мислене, усещане и подход. Спорове обаче, че киселото мляко е несъмнено всекидневна полезна храна за деца и бебета няма!

Всяко семейство с деца, било то едно или повече знае много добре, колко удобна, здравословна и важна закуска е едно кисело мляко. Въпреки, че натуралния му израз е по-добър за предпочитане, на пазара има и не малко реално добри продукти, които са готови за употреба. Несъмнено всички деца харесват плодови млекца, но с тях не започват и не свършват вариантите за имплантиране на тази вкусна храна в менюто на бебето и детето.

Малко информация за състава на киселото мляко

На първо място този продукт е един от най-големите източници на калций и фосфор, които можете да предложите на малчуганите си. Тези два минерала са изключително важни за растежа и правилното оформяне на така крехките все още бебешки и детски кости и стави.

Освен това уникалната среда на пробиотици, която е едно кисело мляко е изключително полезна за стомашно-чревната флора и изграждането на един по-здрав имунитет у подрастващото дете. Поради естествения процес на заквасване при този продукт, той има значително по-висока хранителна и енергийна стойност от прясното мляко, от което се прави.

Млечната захар в киселото мляко е с до 30% по-ниска от тази в прясното. Тя е превърната в полезна енергия от над 4 кило калории. По отношения на количеството калций и фосфор в преработения продукт на прясното мляко има повече от 400 микро грама от минералите и то само в една порция. Това количество набавя и дневната нужда на едно дете или бебе от тези минерали в периода му на активен растеж. Разбира се от качеството, състава и добрата обработка на прясното мляко, зависи и качеството на киселото съответно.

Какво кисело мляко да купуваме за подрастващите си деца?

Далеч сме от мисълта, че всички продукти на пазара с надпис кисело мляко са точно натуралния израз на продукта. Точно затова е и така важно да внимаваме, когато купуваме кисело мляко, особено за малките си деца. Трябва основно да обърнем внимание на съдържанието. Добре е закваската да е жива и да няма примеси на нишесте, консерванти и емулгатори.

Разбира се всичко това е на доверие, защото няма как точно да знаем, какво съдържа една кофичка кисело мляко. По-големите ентусиасти квасят продукта в къщи с нашумелите напоследък машинки за това, но остава въпросът за качеството на прясното мляко и набавянето му. Така, че да се доверим на изпитаните марки кисели млека!

Обръщайте остро вниманието си към срока на годност, който обичайно е от 3 до 5 дни максимум и то съхранявано в хладилник! Ако оставите киселото мляко извън хладилника за час и то не прокисне, нещо не е наред със състава му.

Освен това купувайте млека в началото на срока им на годност и ги употребявайте в деня, защото тогава живите бактерии в тях са най-много и са най-полезни. Основно залагайте на чистите натурални млека. Всякакви варианти на плодови млека и десерти са пълни с консерванти най-малкото. Вие можете успешно да си ги приготвяте вкъщи от натурално кисело мляко и плодове или сладко.

Вкусни приложения на киселото мляко!

Приложенията на този така здравословен за детското развитие продукт са много. Можете да го прилагате успешно в десерти, натурално поднесен, за застройка на супи, сосове на ястия, за закуска с мюсли и плодове или за палачинки. По какъвто и начин да вкарате кисело мляко в ежедневното си меню е важно детето ви да изяжда поне по една купичка от натуралния продукт. Така то ще има по добър метаболизъм, по-силен имунитет и развитието на костите му ще е нормално.

спортни екипи8лв.
спортни екипи9.80лв.
спортни екипи9.80лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за танци, фитнес и спорт, зумба дрехи

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Лесна и бърза закуска с кисело мляко:

Продукти: Половин кофичка кисело мляко (около 100 грама); 4-5 бисквити „Закуска“ – какао или ванилия по предпочитание на малчугана; чаена лъжичка мед натурален; плодове ( ягоди, боровинки, малини, къпини или по ваш избор)

За да приготвите закуската натрошавате средно ситно бисквитите, обърквате ги добре с киселото мляко и добавяте меда и плодовете накрая. Така за по-малко от 5 минути имате вкусна, здравословна и енергийна закуска за малчуганите си на годинка или повече!

Киселото мляко има безброй ползи, а също и приложения. Несъмнено то е жизненоважен елемент от менюто на подрастващото ви дете, който не бива да пропускате.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Спокойно можете да го включите в менюто на бебето след 6-я месец в натуралния му вариант или като част от пюрета и десерти. Потърсете рецепти и ще се удивите, колко много приложения на киселото мляко ще намерите!

| Сподели с приятели