Съвети за бъдещи майки – от какво не бива да се страхувате

Съвети за бъдещи майки, които тепърва ще се запознаят с трепетите на зачеването, бременността, раждането и появата на едно малко съкровище, което ще осмисли изцяло живота им.

Съвети за бъдещи майки

Реално тревогите, които обземат жените преди да забременеят са много, те са двойно повече по време на бременността и в последствие за отглеждането на бебето им.

В този материал ще наблегнем на съвети за бъдещи майки съсредоточени около тревогите и страховете им. Ще ви споделим, от какво не бива да се страхувате и за какво не бива да се тревожите прекалено, като една бъдеща майка.

Преди това обаче прочетете и полезния ни материал за овулацията и зачеването. Да започваме със страховете на бъдещите майки и да разбулим всичко около тях…

Съвети за бъдещи майки – от какво не бива да ви е страх

Зачеването, бременността и раждането са едни от най-хубавите, да не кажем най-хубавите моменти в живота на една жена. Само по себе си трепетното очакване да видиш двете черти на теста за бременност е незабравимо. И все пак тези ключови моменти по самото зачеване, износването на бебето и раждането му са свързани с множество страхове – повечето неоснователни.

На първо място мили дами не изпадайте в паника, ако не забременеете от първия целенасочен опит. Колкото сте по-напрегнати и изнервени, толкова заветната цел ще ви бяга! Нашият съвет към вас е добре да изчислите овулацията си и да планирате бременността с партньора си – въпреки че понякога спонтанните опити дават по-добри резултати.

В обществото са зададени и редица стереотипи на тема зачеване, бременност и отглеждане на бебе. Те с още по-голяма сила влияят негативно на бъдещата майка и плановете за живота в семейството ѝ. Нашите съвети за бъдещи майки са – разчупете стереотипите и следвайте сърцето си. То няма да ви подведе, нито когато усетите, че сте готова за бебе. Нито когато решавате как да протече бременността и раждането на бебето. Нито когато го отглеждате с много любов.

Колкото повече се страхувате, толкова повече грешите, понеже следвате нечии други съвети, а не собствения си майчински инстинкт! Повечето жени се страхуват, че няма да забременеят по естествен път. По време на бременността са в паника от косопад, от отравяне на околоплодните води, от гестационен диабет, напълняване и какво ли още не.

После идва паниката около раждането, дали ще се справя? Ще издържа ли на болката? Какви обезболяващи е добре да поискам? Ще ми направят Цезарово сечение, така правят с повечето родилки?! След раждането страховете стават още по-големи – сега съм дебела, грозна, зъбите ми ще опадат, никога няма да си върна предишната форма. За бебето – защо плаче, гладно ли е, кога ще спрат коликите и защо не мога да спя повече от два часа в денонощието?

Следват ужасите на липсата на кърма или много кърма. После, как да отбия бебето? Кризата на две, три и така нататък годишните. Да се карам ли или да бъда родител-мечта? Ваксините опасни ли са? Защо бебето на приятелката ми вече ходи на гърне, а моето не може – развива ли се правилно? Тревогите не спират и след това. Как детето ми ще оцелее в детската градина? Дали се храни и дали не плаче? В училище тормозят ли го? Като че ли тревогите на майката край нямат и така до сетния дъх.

Спокойно мили бъдещи майки – само който не се е решил да отгледа едно дете, не е видял какво положително, удовлетворяващо и прекрасно изживяване, всяка една секунда, е това! Нашите съвети за бъдещи майки са: бъдете максимално спокойни и се наслаждавайте пълноценно на всеки един момент от самото зачеване, през чудните 9 месеца от бременността, раждането и възможността да прегърнеш бебето си.

Отглеждането на дете не е лесно, няма как да се лъжем, но когато го правите с любов и грижа – всяка една тревога намира адекватното си решение. Мили бъдещи майки, зачеването не е сложна поредица от пресмятания, уговорени полови актове и дебнене на „онези три дни“ от месеца. Бременността не е болест, а чудо. Раждането не е толкова страшно и болезнено – то си заслужава всеки един миг. Бебето плаче, защото така общува с вас.

Таткото не помага понякога, защото и той е уморен и прави каквото може – той освен баща на бебето ви е все още онзи човек, в който сте влюбени! Ваксините не са задължително последвани от тежки заболявания, бебето ще премине от кърма към твърда храна, когато му дойде времето. Вие ще продължите да сте все така очарователната дама от преди бременността и с времето ще възвърнете фигурата си.

Ще продължите да се развивате в кариерата, а детето ви ще се справи перфектно и в детската градина, и в училище – все пак съчетава най-доброто от вашата любов с партньора ви. Нито една жена станала майка не спира да бъде женствена, красива и пълноценна. Напротив майката има едно много по-дълбоко усещане за света и грижата за ближния.

Спрете да се страхувате и се отдайте на мечти. Няма по-хубав момент от зачеването, по приказен период от бременността – с всичките ѝ неразположения. По пълноценен миг от раждането на бебето ви и по-осъзната грижа от тази за децата. Нашите съвети за бъдещи майки са – бъдете себе си, бъдете жени, бъдете любов и не се страхувайте – не предполагате колко сила има във вас.

Сега може да прочетете и материала ни за проследяването на бременността стъпка по стъпка. Всяка тревога около бебето и детето е благословия – затова нашите съвети за бъдещи майки са: загърбете всичките си страхове и се гмурнете в дълбокото. Обичайте и бъдете обичани.

f | Сподели с приятели