Първото зъбче радост или тревога

Като всяко ново нещо, появата на първото зъбче може да донесе не само радост, но и мигове на тревожност. Не бива да се изненадвате, ако още при първия преглед се установи наличието на такова, това е природна индивидуалност и не е нещо, което трябва да Ви притеснява.

Първото зъбче на бебето

Във всички останали случаи може да очаквате появата на зъбки около 4 месец, млечните резци към 6 месец, а останалите в малко по-късен етап – към годинката. Има много симптоми, които могат да Ви подскажат, че нещо се случва в малката детска устичка.

Като цяло появата на зъбче е придружено с цялостен дискомфорт и неразположение на детето. Често започва с вдигане на температура, раздразнителност, плач и лек оток на венеца, обрив и диария. Това не бива да Ви плаши, тъй като всяко дете преминава този период по съвсем различен начин, като в никакъв случай не е задължително да премине през всичките горепосочени неразположения. Наблюдават се случаи на съвсем леко безпокойство и това е всичко, което може да усети Вашето дете. Всичко е индивидуално и не трябва да гледате на съседското бебе като пример за това какво Ви очаква в този период.

Сега е момента да Ви кажем, че лек за болката от никнене на млечковците няма. Единственото, което може да направите е да облекчите неприятното усещане, с което да дадете глътка отдих за Вас и бебето.

От години в търговската мрежа се разпространяват обезболяващи гелове които са с ограничен брой мазане на устната кухина в определени часове на денонощието и лекарствени средства тип Ибупрофен и Парацетамол, които се ползват в подходящата за всяка възраст форма и дозировка. След редица изследвания и наблюдения се доказаха и нежелани странични ефекти. Това подтикна родителите да потърсят помощ сред хомеопатичните средства, като те се предписват само и единствено от лекар-хомеопат след консултация за установяване на симптомите, което спомага за избиране на правилния медикамент според спецификата на всяко едно дете.

Някои от най-използваните хомеопатични средства и в кои случаи се прилагат те:

*БОАРОН ПОДОФИЛУМ ПЕЛТАТУМ 9 СН (PODORHYLLUM PELTATUM) – Продукт на растителна основа. При болезнена диария и скърцане със зъбки след пробиване на венеца.

6лв
Детска бяла тениска за физическо от bstyle.bg
5% отстъпка с промокод mamaitati

*ЦИНА 15 СН – На растителна основа. При неспокоен сън и скърцане със зъбки след пробиване на венеца.

*МАГНЕЗИА КАРБОНИКА 9 СН- На минерална основа. При продължителна диария с неприятен аромат и пенеста консистенция.

* МАГНЕЗИА МУРИАТИКА 9 СН- На минерална основа. При запичане на стомахчето, придружено със силни болки. При изхождане отделянето е на парченца.

*СИЛИЦЕА – С химичен произход. При повишена температура, потене на крачетата и главичката през нощта, търкане на венците и повишено отделяне на слюнка.

*КОФЕА КРУДА – Произхода е от кафеено дърво. При симптоми на умора и изтощение, раздразнителност и постоянна сънливост.

*Подофилум пелтатум – Болезнена диария придружена с пищене по време на изхождане. Бебето е неспокойно и скърца със зъбки след пробиване на венеца.

*МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС – Химичен произход. При изхождане с напъни, диария с мазна консистенция и обилно слюноотделяне.

*ХАМОМИЛА ВУЛГАРИС – Произхода е лайка. При водниста диария, нужда от постоянно внимание, зачервяване на лицето и внезапно събуждане през нощта.

*АКОНИТУМ НАПЕЛУС – При силна болка, неспокоен сън, постоянен плач, повишена температура и лапане на пръстчета.

Не закупувайте на своя глава нищо, без предварителна консултация с лекар. Всичко, с което Ви запознахме до тук е с информативна цел. Съветът ни е да се грижите за детските зъбки още при самото им поникване, за да предотвратите възможната поява на кариеси.

Личната хигиена е от изключителна важност и Вие сте тези, които трябва да научите детето на тези навици след навършването на 4-7 месечна възраст (в зависимост кога ще се появи първото зъбче).

Първата четка за зъби за бебето, която трябва да ползвате наподобява чесалка, която нежно масажира венците. Сред хомеопатичните продукти има пасти за зъби, които не съдържат изкуствени оцветители и аромати, сулфати и парабени. Избирайте винаги най- доброто за своето дете. Именно това ще му осигури здраве и спокойни безгрижни дни!

f | Сподели с приятели