Предстои ви раждане – няколко естествени техники, за да родите бързо и лесно

Да родите бързо и лесно не винаги е възможно. Особено, когато раждате за първи път нещата са по-трудни, но твърди правила в самия родилен процес няма.

естествени техники за бързо и лесно раждане

Затова и някои майки с учудване установяват, че са родили първата си рожба по-лесно, отколкото втората, въпреки че логиката сочи обратното. Истината е, че самият процес на зачеването е чудо, както самата бременност и раждането по естествен път.

И все пак има си известни техники, които биха ви помогнали, да родите бързо и лесно. Те са утвърдени от специалистите и са се доказали практически. Затова и с удоволствие ще ви ги споделим, за да направим най-хубавият момент в живота ви – раждането, още по-хубав и незабравим!

Да родите бързо и лесно – възможно е, когато използвате естествени и доказани техники!

Едва ли има жена, която иска да бъде в несвяст за най-важния в живота си момент – раждането. Прибягването до упойки, лекарства, вливането на хормони и прочие си е опасно за майката и бебето, колкото и да отричат специалистите! Затова прибягването до естествени и практически изпитани техники за по-лесно и бързо раждане е добра идея. Разбира се стига раждането да няма усложнения и всичко да протече гладко.

Когато родилката няма заболявания, изкарала е една нормална 9 месечна бременност и е водила здравословен живот, естественото раждане е най-доброто решение. Ето и самите техники:

Първо ще наблегнем на това родилката да се отпусне

За да може една жена да роди съвсем спокойна, както и трябва да бъде, тя трябва да диша правилно и да визуализира! Ще попитате защо? Защото именно дишането и визуализацията ще отпуснат съзнанието ви, а оттам и мускулатурата ви. Така раждането ще мине бързо и лесно, като по вода.

Разглеждайки дишането, няма по-сигурен метод да се успокойте и отървете от стреса, от това да дишате дълбоко и спокойно. Разбира се съгласни сме, че когато болката от контракциите и напиращото бебе ви притискат, е трудно да дишате бавно, спокойно и монотонно, но все пак опитайте – помага много!

Правилното дишане за едно нормално раждане по естествен път е дълбоко и плавно да вдишате през носа, след което също така бавно да издишате през устата. Не мислете за нищо, просто дишайте равномерно, така стресът и страхът ще ви напуснат, а бебето ще излезе бързо, за да ви зарадва и изпълни светът ви.

Относно визуализацията, тук става въпрос за възможността да успокоиш съзнанието си с нещо приятно.

Така например, ако затворите очи и си представите нещо хубаво, то мигновено ще усетите, как пулсът ви се забавя, ритъма на сърцето се успокоява и изпадате в едно равновесно състояние. Контролирате ли мозъка си и мислите си с визуализация, значи контролирате и раждането си до голяма степен. А точно това се изисква от вас за да родите бързо и лесно – спокойствие и контрол!

За да родите бързо и лесно е нужно да сте спокойни и да помогнете естественият процес на раждането да се случи, като изгоните всички черни мисли и страхове от съзнанието си. Ако си мислите сега ще се случи нещо лошо, напрягате се несъзнателно и усложнявате нещата. Простичко казано визуализирайте срещата с бебето си, предстоящите ви красиви моменти и този род неща. Така много ще си помогнете!

Със сигурност, ако ви кажем, че от един път ще успеете да дишате правилно и да визуализирате – ще ви излъжем. Практиката по правилно дишане и визуализация по време на цялата бременност много ще ви помогне за самият ден на фактическото раждане – така че упражнявайте се. Днес има много специалисти в тази област, така че потърсете курсове и споделете практиките си с други мами, като вас!

Да родите бързо и лесно – практически пози, движения и …

Тук израждащите лекари няма да са много съгласни, защото все още естественото раждане в болниците се извършва по остарели методи и практики. Най-добрата поза за естествено раждане не е легналото положение и това е доказано в практиката! Най-добрата поза е родилката да е изправена, защото вертикалното ѝ положение подпомага бебето по-бързо да се придвижи по родовия канал и да излезе на бял свят. Изправеното раждане, обаче е много изморително, затова клекнали или на колене също е добра позиция.

И все пак родилния екип вижда най-добре, когато родилката е легнала и краката и са вдигнати високо. Това е най-болезнената поза за нея обаче и за бебето. Ако можете опитайте да се разберете с лекарите, понякога са отзивчиви, а и на запад отдавна легналата позиция е остарял метод за раждане!

Да родите бързо и лесно ще се случи и ако по време на контракциите активно се движите, а не лежите. Любопитно е, че в Америка дори в някои родилни родилките танцуват, за да ускорят процеса на разкритие, разтягането мускулатурата на матката и така да родят по-бързо и лесно! Да родите бързо и лесно е възможно, когато имате правилната поза за раждане, движите се през цялото време докато получите необходимото разкритие и в крайна сметка се отпуснете максимално.

Ситуации от рода на – майчице, бебето идва и да се стегнете максимално, само ще забавят родилния процес, ще напрегнат вас и бебето, и ще имате мъчително и продължително раждане. Затова научете се да се отпускате, това става разбира се с практика, както вече споменахме по-горе – правилно дишане и визуализация.

Е, това беше мили мами, дано ви е било полезно! И все пак, ако искате да сте информирани прочетете за видовете упойки по време на раждане. Леко раждане от нас!

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

| Сподели с приятели