Няколко естествени техники за бързо и лесно нормално раждане

Да родите бързо и лесно не винаги е възможно. Особено, когато раждате за първи път нещата са по-трудни, но твърди правила в самия родилен процес няма.

естествени техники за бързо и лесно раждане

Затова и някои майки с учудване установяват, че са родили първата си рожба по-лесно, отколкото втората, въпреки че логиката сочи обратното. Истината е, че самият процес на зачеването е чудо, както самата бременност и раждането по естествен път.

И все пак има си известни техники, които биха ви помогнали, да родите бързо и лесно. Те са утвърдени от специалистите и са се доказали практически. Затова и с удоволствие ще ви ги споделим, за да направим най-хубавият момент в живота ви – раждането, още по-хубав и незабравим.

Едва ли има жена, която иска да бъде в несвяст за най-важния в живота си момент – раждането. Прибягването до упойки, лекарства, вливането на хормони и прочие си е опасно за майката и бебето, колкото и да отричат специалистите. Затова прибягването до естествени и практически изпитани техники за по-лесно и бързо раждане е добра идея. Разбира се стига раждането да няма усложнения и всичко да протече гладко.

Когато родилката няма заболявания, изкарала е една нормална 9 месечна бременност и е водила здравословен живот, естественото раждане е най-доброто решение. Ето и самите техники:

Първо ще наблегнем на това родилката да се отпусне

За да може една жена да роди съвсем спокойна, както и трябва да бъде, тя трябва да диша правилно и да визуализира. Ще попитате защо? Защото именно дишането и визуализацията ще отпуснат съзнанието ви, а оттам и мускулатурата ви. Така раждането ще мине бързо и лесно, като по вода.

Пижами и нощници за кърмене от bstyle.bg
5% отстъпка с промокод mamaitati

Разглеждайки дишането, няма по-сигурен метод да се успокойте и отървете от стреса, от това да дишате дълбоко и спокойно. Разбира се съгласни сме, че когато болката от контракциите и напиращото бебе ви притискат, е трудно да дишате бавно, спокойно и монотонно, но все пак опитайте – помага много.

Правилното дишане за едно нормално раждане по естествен път е дълбоко и плавно да вдишате през носа, след което също така бавно да издишате през устата. Не мислете за нищо, просто дишайте равномерно, така стресът и страхът ще ви напуснат, а бебето ще излезе бързо, за да ви зарадва и изпълни светът ви.

Относно визуализацията, тук става въпрос за възможността да успокоиш съзнанието си с нещо приятно. Така например, ако затворите очи и си представите нещо хубаво, то мигновено ще усетите как пулсът ви се забавя, ритъма на сърцето се успокоява и изпадате в едно равновесно състояние. Контролирате ли мозъка си и мислите си с визуализация, значи контролирате и раждането си до голяма степен. А точно това се изисква от вас за да родите бързо и лесно – спокойствие и контрол.

За да родите бързо и лесно е нужно да сте спокойни и да помогнете естественият процес на раждането да се случи, като изгоните всички черни мисли и страхове от съзнанието си. Ако си мислите сега ще се случи нещо лошо, напрягате се несъзнателно и усложнявате нещата. Простичко казано визуализирайте срещата с бебето си, предстоящите ви красиви моменти и този род неща. Така много ще си помогнете.

Със сигурност, ако ви кажем, че от един път ще успеете да дишате правилно и да визуализирате – ще ви излъжем. Практиката по правилно дишане и визуализация по време на цялата бременност много ще ви помогне за самият ден на фактическото раждане – така че упражнявайте се. Днес има много специалисти в тази област, така че потърсете курсове и споделете практиките си с други мами, като вас.

Да родите бързо и лесно – практически пози, движения и упражнения

Тук израждащите лекари няма да са много съгласни, защото все още естественото раждане в болниците се извършва по остарели методи и практики. Най-добрата поза за естествено раждане не е легналото положение и това е доказано в практиката. Най-добрата поза е родилката да е изправена, защото вертикалното ѝ положение подпомага бебето по-бързо да се придвижи по родовия канал и да излезе на бял свят. Изправеното раждане, обаче е много изморително, затова клекнали или на колене също е добра позиция.

И все пак родилния екип вижда най-добре, когато родилката е легнала и краката и са вдигнати високо. Това е най-болезнената поза за нея обаче и за бебето. Ако можете опитайте да се разберете с лекарите, понякога са отзивчиви, а и на запад отдавна легналата позиция е остарял метод за раждане.

Да родите бързо и лесно ще се случи и ако по време на контракциите активно се движите, а не лежите. Любопитно е, че в Америка дори в някои родилни родилките танцуват, за да ускорят процеса на разкритие, разтягането мускулатурата на матката и така да родят по-бързо и лесно. Да родите бързо и лесно е възможно, когато имате правилната поза за раждане, движите се през цялото време докато получите необходимото разкритие и в крайна сметка се отпуснете максимално.

Ситуации от рода на – майчице, бебето идва и да се стегнете максимално, само ще забавят родилния процес, ще напрегнат вас и бебето, и ще имате мъчително и продължително раждане. Затова научете се да се отпускате, това става разбира се с практика, както вече споменахме по-горе – правилно дишане и визуализация.

Е, това беше мили мами, дано ви е било полезно. И все пак, ако искате да сте информирани прочетете за видовете упойки по време на раждане. Леко раждане от нас.

f | Сподели с приятели