Как да приберете коремчето след раждане

Раждането…онзи вълшебен момент, в който дарявате нов живот; в който виждате едно мъничко същество, което завинаги ще промени живота ви. Всички емоции около този момент са положителни. Но след него остава болката. При някои жени остават лохиите и следродилната депресия. И не на последно място – излишните килограми и въпросът: Как по-бързо да приберем коремчето си?

Как да приберем корема след раждане

Всъщност това не е толкова трудно начинание. Ако положите достатъчно усилия, само след няколко месеца ще постигнете целта си.

дамско боди14лв.
дамско боди 8.50лв.
дамско боди 9лв.
дамско боди 7.50лв
bstyle.bg
Дамски бодита - елегантни и практични

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Стягащ колан

Много майки избират именно този вариант за прибиране на коремчето, защото е най-лесен. Голям процент от тях остават доволни. Но не всички. Противоречиви са и мненията на специалистите относно това дали е необходимо да се носи подобен колан. Някои от тях подлагат ефективността му под съмнение. Според тях коланът механично прибира коремчето и не позволява на мускулатурата да се възстанови по естествен път. Ако решите да го използвате, важно е да знаете кога може да се случи това. Ако сте родили със секцио, е редно да изчакате поне месец, преди да поставите колана, тъй като тогава шевовете вече ще са зараснали и няма да има опасност да си навредите.

Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини6лв.
Дамски бикини5.50лв.
bstyle.bg
Дамски бикини с ластична дантела.

Усети комфорта!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Походящ хранителен режим

Дори и да ви се иска да преминете на някоя диета, която ще окаже внезапен (често и недълготраен) ефект върху вас, това в никакъв случай не се препоръчва, ако кърмите бебето си. Диетите обикновено се свързват с дефицит на калориите, а всяка майка има нужда да приема достатъчно калории, за да няма нарушения в кърмата. Сега е много важно да се храните пълноценно. А пълноценното винаги е здравословно. Така не само ще повлияете на здравето си, но и ще избегнете натрупването на повече мазнини. Затова наблягайте на плодовете и зеленчуците и на домашно приготвената храна вкъщи и избягвайте опакованите храни, които не носят ползи на тялото ви.

Започнете с леки упражнения

Попитайте лекаря си дали вече е възможно да започнете да правите упражнения. Обикновено се препоръчва да се изчака около месец след раждането. Ако сте родили със секцио обаче, редно да изчакате около 2 месеца. Препоръчително е в началото те да са по-леки и да не надвишават 20-30 минути. Жените, които до момента на забременяване обаче не са тренирали активно, могат да започнат и малко по-късно или със съвсем леки упражнения и постепенно да преминават към по-натоварващи.

Интензивни упражнения

След като сте преминали през първия етап, е време да започнете по-интензивни тренировки. Няма как да постигнете резултат, ако седите на едно място. За да бъдат усилията ви възнаградени, се препоръчва поне едночасова тренировка. Освен това е много важно да натоварвате всяка част на тялото, а не само да концентрирате усилията си в областта на коремните мускули. Когато тренирате повече мускулни групи, вие ще изгорите повече калории, отколкото, ако се съсредоточите изцяло и само върху една. Така и по-лесно ще изваете една добра фигура. Все пак е важно да продължавате да се консултирате с лекаря си относно интензивността на упражненията, за да сте сигурни, че правите всичко без какъвто и да е риск за здравословното си състояние.

спортни екипи8лв.
спортни екипи9.80лв.
спортни екипи9.80лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за танци, фитнес и спорт, зумба дрехи

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Включете бебето си в упражненията

В интернет има много и различни видеа, които показват как точно можете да включите детето си във вашите тренировки. Важно е обаче то да е навършило поне 40 дни. По този начин вие не само ще натоварите различните мускулни групи, но и ще заздравите връзката си с него. А не бива да забравяте, че здравата връзка и любовта, която му давате, са много, много необходими за него в този ранен етап от развитието му.

Ако сте последователни, ще успеете! Затова опитайте! Мотивирайте се ежедневно, дори и да не виждате резултатите в момента. И бъдете сигурни, че скоро ще се появят!

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

| Сподели с приятели