Как да приберете коремчето след раждане

Раждането…онзи вълшебен момент, в който дарявате нов живот; в който виждате едно мъничко същество, което завинаги ще промени живота ви.

Как да приберем корема след раждане

Всички емоции около този момент са положителни. Но след него остава болката. При някои жени остават лохиите и следродилната депресия. И не на последно място – излишните килограми и въпросът: Как по-бързо да приберем коремчето си?

Всъщност това не е толкова трудно начинание. Ако положите достатъчно усилия, само след няколко месеца ще постигнете целта си.

Стягащ колан

Много майки избират именно този вариант за прибиране на коремчето, защото е най-лесен. Голям процент от тях остават доволни. Но не всички. Противоречиви са и мненията на специалистите относно това дали е необходимо да се носи подобен колан. Някои от тях подлагат ефективността му под съмнение. Според тях коланът механично прибира коремчето и не позволява на мускулатурата да се възстанови по естествен път.

Ако решите да го използвате, важно е да знаете кога може да се случи това. Ако сте родили със секцио, е редно да изчакате поне месец, преди да поставите колана, тъй като тогава шевовете вече ще са зараснали и няма да има опасност да си навредите.

Походящ хранителен режим

Дори и да ви се иска да преминете на някоя диета, която ще окаже внезапен (често и недълготраен) ефект върху вас, това в никакъв случай не се препоръчва, ако кърмите бебето си. Диетите обикновено се свързват с дефицит на калориите, а всяка майка има нужда да приема достатъчно калории, за да няма нарушения в кърмата.

Сега е много важно да се храните пълноценно. А пълноценното винаги е здравословно. Така не само ще повлияете на здравето си, но и ще избегнете натрупването на повече мазнини. Затова наблягайте на плодовете и зеленчуците и на домашно приготвената храна вкъщи и избягвайте опакованите храни, които не носят ползи на тялото ви.

Започнете с леки упражнения

Попитайте лекаря си дали вече е възможно да започнете да правите упражнения. Обикновено се препоръчва да се изчака около месец след раждането. Ако сте родили със секцио обаче, редно да изчакате около 2 месеца. Препоръчително е в началото те да са по-леки и да не надвишават 20-30 минути. Жените, които до момента на забременяване обаче не са тренирали активно, могат да започнат и малко по-късно или със съвсем леки упражнения и постепенно да преминават към по-натоварващи.

Интензивни упражнения

След като сте преминали през първия етап, е време да започнете по-интензивни тренировки. Няма как да постигнете резултат, ако седите на едно място. За да бъдат усилията ви възнаградени, се препоръчва поне едночасова тренировка. Освен това е много важно да натоварвате всяка част на тялото, а не само да концентрирате усилията си в областта на коремните мускули.

Когато тренирате повече мускулни групи, вие ще изгорите повече калории, отколкото, ако се съсредоточите изцяло и само върху една. Така и по-лесно ще изваете една добра фигура. Все пак е важно да продължавате да се консултирате с лекаря си относно интензивността на упражненията, за да сте сигурни, че правите всичко без какъвто и да е риск за здравословното си състояние.

Включете бебето си в упражненията

В интернет има много и различни видеа, които показват как точно можете да включите детето си във вашите тренировки. Важно е обаче то да е навършило поне 40 дни. По този начин вие не само ще натоварите различните мускулни групи, но и ще заздравите връзката си с него. А не бива да забравяте, че здравата връзка и любовта, която му давате, са много, много необходими за него в този ранен етап от развитието му.

Ако сте последователни, ще успеете! Затова опитайте! Мотивирайте се ежедневно, дори и да не виждате резултатите в момента. И бъдете сигурни, че скоро ще се появят!

f | Сподели с приятели