Раждането по естествен път и болката свързана с него – зависи ли от кръвната група на родилката?

Раждането по естествен път неминуемо е свързано с болка. Колко голяма ще е болката и колко може да издържи родилката на нея, зависи от нейната търпимост на болка и оказа се според последни изследвания – от кръвната ѝ група.

кръвната група на родилката

Изследването е направено сред редица бременни жени от американски лекари, които са изследвали търпимостта им към болка и настройката им за естественото раждане – отчитайки влиянието на кръвните им групи.

Нормално е, когато раждането чука на вратата, повечето бременни изпитват страх, съмнения, силно вълнение и се опитват да се подготвят за болката. Всъщност, колко е силна болката при естествено раждане?

Ако попитаме 100 жени и 100-те ще ни кажат различни неща. Само че американските учени са намерили общи критерии за усещането към болка при раждане и тези критерии се уповават на кръвните групи на родилките. По този начин те са извели система от съвети и добри практики, как родилките с кръвни групи от нулева, през А и Б, до АБ да се справят с болката от раждането. Именно тях ще ви споделим сега.

Преди това, обаче спрете вниманието си и на материала ни за раждането у дома – ще намерите интересни гледни точки и факти.

Раждането по естествен път – болката, която изпитва всяка родилка до голяма степен зависи от кръвната й група!

Колкото и да е рентабилно изследването на американските учени, напълно доказано в практиката е, че раждането по естествен път е много по-леко, ако по време на бременността жената се е движила оптимално и се е хранела здравословно.

Колкото повече разходки сте правили, плували сте, практикували сте йога – толкова по-подготвено е тялото ви за бъдещото раждане. Освен това много е важно да приемате храни богати на белтъци, пълнозърнести продукти и така важните Омега 3 мастни киселини и фолиева киселина.

Приемът на витамин А и витамин Ц по време на бременността значително спомага за по-лекото раждане на бебето. Именно тези витамини са едни от важните виновници за възстановяването на разкъсванията и раните, които ще получите в следствие на естественото раждане. Един друг витамин – К е много важен, за да си осигурите добро обръщение на кръвта по тялото си и оптималното ѝ съсирване.

Започваме пътят си към поносимостта на болка при раждане от дамите с кръвна група АБ. За тази кръвна група по принцип са валидни някои специфични особености и предразположението към заболявания. Защо е така? Понеже хората с тази смесена кръвна група споделят едновременно особености на А кръвна група и Б такава – техния организъм е предразположен към здравословни неволи. Сама по себе си кръвната група е адски рядко срещана ( носят я едва около 5% от населението).

бельо за бременни 7лв
бельо за бременни 13лв.
бельо за бременни 9лв.
бельо за бременни 8.50лв
bstyle.bg
По-удобно с нашето бельо за бременни и кърмачки

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

За бременните с АБ кръвна група е много важно да приемат оптимални дози желязо и магнезий по време на бременността. За целта преди раждането е добре да наблегнат на храни, като копривата, спанака, цвеклото и да пият много вода. За самото раждане е много важно за жените с тази кръвна група физическата и морална подкрепа. В такъв случай те ще са по-спокойни, ако раждат в присъствието на съпруга си или на Дула най-малкото.

Жените с кръвна група 0-лева са идеалната утроба за износване на бебе. Техният организъм е силен, издръжлив, имат добра обмяна на веществата и често стройни пропорции. Като цяло тази кръвна група доминира значително над останалите и това доказва единствено нейното генетично превъзходство. Ако раждането по естествен път се усложни за тези родилки и се наложи секцио или друг вид хирургична намеса – слабото им място е ниската способност на кръвта им да се съсирва!

Затова е добре жените с тази кръвна група да приемат повече кръвосъсирващи агенти. През последните седмици преди раждането е важно да приемат големи дози витамин К от зеленолистните зеленчуци, от копривата, овесът и ръжта. По време на самото раждане отново е много важна хидратацията. През първата фаза на родилния процес жените с 0-лева кръвна група е добре да се движат – това им дава контрол над ситуацията, който те обичат да имат.

Бременните с кръвна група Б – положителна или отрицателна са доста психически уравновесени. Могат лесно да се адаптират към променяща се среда и физиката им е издръжлива. За по-лекото раждане на тези жени е важно в последните дни преди раждането да си набавят много минерали. За целта е добре да пият зеленчукови сокове, богати на минерали добавки и други.

Дамите с кръвна група Б са добри организатори, затова и организацията при самото раждане им помага да преборят болката. Отново е добре да наблегнат на приема на витамин К, поради по-ниската си способност за кръвосъсирване. Ако дамите от Б кръвна група са тревожни, добре е да практикуват медитация или визуализация на самото раждане – така ще се успокоят значително.

Дамите с кръвна група А са често със силен имунитет, спортен дух, добро храносмилане и метаболизъм. Те са податливи на високите нива стрес и оттам отключват заболявания, като диабет, сърдечни заболявания, хипертонии и други. Преди раждането е добре да практикуват йога, практики за успокоение на ума и тялото – понеже бързо генерират високи нива стрес и това значително ще увеличи продължителността на естественото раждане и болката от него.

Високият прием на витамини и минерали е задължителен, както и пиенето на много вода. В родилното тези жени търсят спокойствие и затова предпочитат домашното раждане, но не го практикуват заради високите му рискове. За тях е много важно подкрепата на партньора и съумеят ли да успокоят мислите и съзнанието си – раждането по естествен път става неусетно.

Разбира се всяка бременна е индивидуална и едва ли общата кръвна група прави жените еднакво издръжливи и податливи на болката. Все пак във фактите и съветите от това изследване има голяма доза истина и практичност, кое ще ви върши работа на вас, сами ще прецените.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Леко раждане мили дами, а сега прочетете и статията ни за раждането с Дула – може и да решите да го използвате за себе си!

| Сподели с приятели