БИО хранене на бебето – за какво става въпрос?

БИО хранене на бебето – що за понятие е това и дали може да се намери наготово в магазина или приготвеното вкъщи меню си е за предпочитане?

БИО хранене на бебето

До момента от раждането и постоянното кърмене за вас и бебето ви са изминали поне 6 месеца. Мъника ви вече започва активно да пълзи, обръща се, седи в столче за хранене. Навярно е време да го въведете в света на БИО продуктите и да го захраните по един от най-добрите възможни начини.

детска пижама
10лв.
детска нощница
8лв
детска пижама
13.50лв
детска пижама
12лв
детска пижама
7лв
детска пижама
12лв
bstyle.bg
Сладки сънища за Вашето съкровище

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Като цяло изследвания и данни въобще – дали БИО продуктите в магазините са по-полезни от стандартните продукти няма! На всички от нас ни е известно, обаче ако отглеждаме нещо у дома, че качеството му е неимоверно по-добро и наистина говорим за БИО продукт. Ако в началото на пътя по хранене сте избрали кърменето, вие определено сте избрали екологичната и здравословна методика за своето бебе и храненето му. Защо да я изоставяте сега, когато вече е настъпил моментът за твърдите храни? Именно за БИО хранене на бебето ще си поговорим днес и ще ви дадем нужните насоки в тази посока.

Преди това е добре да прочетете и материала ни за бебешките пюрета в магазинната мрежа – ще намерите интересни факти и съвети!

БИО хранене на бебето – екологичното хранене на мама докато кърми и екологичното захранване на бебо

Много майки са пред дилемата, как да захранят бебето си? Основната питанка в случая е дали да се доверим на приветливите зелени БИО етикети на пюретата в магазините или да заложим на производство на храна за захранване у дома. Колкото и логично да мислим – логиката винаги ни отвежда до факта, че масовото производство на бебешки храни, били те и БИО няма как да е здравословно и полезно за нашето бебе. Колкото и екологично да са отглеждани плодовете и зеленчуците влагани в пюретата, те са обработени в огромни количества и за да траят поне 3 години имат безброй Е-та. Макар и да не ни се иска да си го признаем на глас.

Много майки са правили пробата да оставят бебешките пюрета на децата си извън хладилника или повече от оказания срок от два дни – факт е, че нищо им няма. Нещо подобно на истинското кисело мляко по магазините, което така и не се вкисва, а остава винаги свежо. Няма, как заради по-голямата безопасност на бебетата, производителите на бебешки храни, да си позволят да не слагат „добавки“. Но тези добавки след години ще окажат ефекта си върху здравето на децата ни и в крайна сметка да приготвиш плод или зеленчук у дома не е толкова трудоемка и сложна задача!!!

Напълно вярно е, че съдържанието на нишесте от ориз в бебешките пюрета по магазините е много по-голямо от количеството на самият плод или зеленчук. Затова и единствените БИО продукти и захранване, което можете да предложите на добре кърменото си бебе до момента – са тези приготвени в дома ви от качествени продукти избрани от вас самите.

Докато кърмачката кърми – всеки един нитрат, оцветител и консервант приет от нея с храната, директно отива в организма на бебето! Затова преди да се замисляте за качествено БИО захранване е добре да се замислите първо за качествено хранене докато кърмите мъника си. Всяко парченце плод, месо, зеленчук, зърнен продукт сложени от вас в бебешката храна трябва да са внимателно подбрани, измити и почистени – така че да предложите на бебето си порция качествена храна.

Така например, когато дойде време да предложите на бебетата си зърнени закуски, които повечето обожават – започнете с киноа, белено просо, елда, ориз или амарант. За да обработите екологично закупените от вас качествени зърнени продукти, накисвайте ги винаги предишната вечер и сутринта много по-лесно и бързо ще приготвите и сварите закуската на детето си.

Плодовете, зеленчуците и месата за бебето се измиват обилно с вода, накисват се за кратко в студена вода и кората на зеленчука и плода се обелва – там са концентрирани по-голямата част от нитратите! От месото се махат всички тлъстини и жили, така че да получите малки порции филе от пиле, телешко, свинско и риба. Рибата се избира според възрастта на мъника и степента му на захранване до момента. Най-полезни за начало са сьомгата, скумрията, рибата тон. Риба винаги купувайте прясно уловена, а не замразена по възможност.

В крайна сметка, дори доматите в градината на баба не са толкова БИО, колкото са били в миналото – затова не се вманиачавайте, а заложете по скоро на качествени продукти и правилно приготвяне на бебешката храна.

спортни екипи
15.50лв.
спортни екипи8лв.
спортни екипи10лв.
спортни екипи10лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за народни танци, фитнес, спорт, зумба

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

БИО хранене на бебето – какви „боклуци“ не бива да предлагаме на порасналото бебе?

Да, вярно е че когато излезете навън и всяко второ бебе хапва зрънчо, снаксове, пелети, чипсове – как да предпазите вашето дете от тези храни? Тук личния ви пример ще помогне най-много – ако вие ядете чипс и пиете кола и вашето бебе ще поиска да ги опита. Вие сте най-голямото му мерило за добро и лошо в света – това важи напълно и за храната. Ако вие имате полезния навик вкъщи постоянно да снабдявате с плодове, зеленчуци и да не купувате шоколадови изкушения – това е добре. Ако, обаче просто само ги купувате, защото така е редно и не ги ядете пред детето – то, как да се научи да иска да ги хапва?

Личния пример е всичко, но истината е, че няма как да предпазите детето си от всичкия „хранителен боклук“ в училище по-късно. Единствено може да разчитате, че вече сте му изградили някакъв вкус и то няма да хареса съдържанието на пакета чипс например. Голяма е темата и за колбасите, както и луканките, бабеците и всички вредни обработени „меса“, които предлагаме на трапезата си.

В никакъв случаи не предлагайте на захранваното си бебе кренвирши, меки и шпекови салами. Винаги предлагайте свежо месо и риба – те му набавят нужните протеини и не изобилстват от сол, мазнини и консерванти. В крайна сметка БИО хранене на бебето е хранене, което вие сте приготвили у дома с качествени продукти, които знаете, че консумирате и вие. Колкото по-рано се замислите, за това което ядете вие, толкова повече ще обърнете внимание и на здравословното хранене на наследниците си! Не случайно съществува мъдростта – ние сме това, което ядем! Сега искаме да ви

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

препоръчаме едно четиво с 10 много полезни съвета от най-известната дама занимаваща се със здравословно приготвяне на бебешки храни Анабел Кармел.

| Сподели с приятели