Как да си изберем най-удачното столче за хранене, когато дойде време за захранване

Най-удачното столче за хранене, когато дойде време за захранване – защо Ви е?

най-удачното столче за хранене

Наистина ли е толкова важно да изберете за порасналото си вече бебе удобно столче за хранене или това са само прищевки?

Столът за хранене е важна част от оборудването, което ще набавите за вашето бебе. Той има същата важност за процеса на хранене, както бебешката кошара има за добрият сън. Няма да ви е удобно да захранвате бебето другаде освен в столчето за хранене по няколко причини: единствено в столчето то може да стои безопасно и удобно, вие можете да му приготвите храната и да седите спокойно срещу него.

Повечето столчета за хранене са ергономични и имат степени за наклона на облегалката съобразени с възрастта на бебето. Освен това благодарение на столчето за хранене ще научите бебето си, че има определено място за хапване, определено време и ще му създадете добри навици! Именно, защото е много важен елемент от растежа на вашето бебе, ние решихме да посветим материала си на това, как най-добре да изберете най-удобното и подходящо столче за храна, за бебето си? Ще ви споделим основните видове столчета, характеристики и екстри, кой вариант е по-добре да изберете и въобще всичко, което ви тревожи, когато дойде време за столчето и захранването.

Прочетете и статията ни за леглото на бебето – ще ви бъде изключително интересна и полезна.

5.50лв
Детска бяла тениска за физическо от bstyle.bg
5% отстъпка с промокод mamaitati

Най-удачното столче за хранене – какво да предвидите при избора на столче за храна и какви са основните варианти

Ако е дошло време за захранване, бебето ви стои спокойно само и е навършило половин година – време е да помислите за закупуването на столче за хранене. Именно поставено в безопасния и удобен стол за хранене, бебето ще може само и необезпокоявано от мама да пробва нови вкусове, да хваща твърдата храна след време и да се опитва само да се храни.

Един много голям плюс на тези столчета, е че приучавате бебето, къде е мястото за хранене и освен това почиствате след самото хранене много по-лесно. Можете под столчето за храна да поставите найлонова постелка и така да оставите на воля вашият малък наследник да експериментира с храната и дори да омаже здраво – таблата на столчето лесно се почиства. Днес на пазара има много варианти на столчета за хранене – те са различни по дизайн, цени, марка и прочие. Сред морето от продукти, кое точно да изберете?

Винаги на първо място се уверявайте, че стола за хранене е стабилен и сравнително лесен за почистване и пренасяне ( може да ви се наложи да го взимате с вас, когато пътувате например). Здравината на стола е много важна, понеже той ще се използва всеки ден поне няколко години и е нужно да издържи тази усилена експлоатация. Обезопасяването на столчето с колани и подложка между краката на бебето е супер важна част от избора ви.

Реално погледнато столчето за хранене няма да ви върши работа само докато захранвате, но и когато детето мине на обща храна и вече е на две или три години. Просто слагате стола му до масата и то ще се храни удобно и безопасно с цялото семейство. Затова е добре да изберете по-висок клас столче и така ще направите добра инвестиция в дългосрочен план. Преди да се спрете на модел, марка и вид столче за хранене, проучете опита на ваши близки и приятели относно покупката на такава стока за бебе. Можете съвсем лесно да сравните и мнения на родители за дадени подобни продукти в мрежата, така че не бързайте. Сравнете няколко модела и се спрете на най-удачния за вас и бебето ви.

Варианти на столчета за хранене и екстри към тях

На пазара, както вече казахме има безброй модели, но основно разпознаваме базови модели столчета и такива с повече добавки и екстри. Първите са доста по-леки, удобни за съхранение и пренасяне, но при тях има опасност от преобръщане на бебето или детето, ако е по-активно. Обикновено са от лека пластмаса или кух метал. Повечето имат обезопасителни колани през ръцете, но нямат подложка за крачетата и подложка за седалката. Ще намерите подобни базови модели с табла или без, но таблата си е голямо удобство и сами ще се уверите в това. Не ви препоръчваме този тип базови модели, ако планирате дълго да ги използвате – те са доста неудобни за бебето и то не може спокойно да се храни. Освен това в никакъв случай не можете да оставите без надзор детето си в подобен стол, понеже има голям риск да се преобърне заедно с него.

Столчетата за хранене с екстри са доста по-удачния избор, макар и малко по-скъпи. Те имат масивни и стабилни конструкции, но не се тревожете повечето модели се разглобяват и сгъват, така че могат да се пренасят. Този тип модели имат доста по-удобни седалки с меки подложки, които се свалят и перат. Имат кошница за съхранение на играчки например отдолу, понякога са на колела (не ви препоръчваме този вариант, макар и удобен за вас, опасен е за бебето). Таблите им са големи и удобни, могат да се свалят и почистват. Седалката се регулира за височина и наклон спрямо възрастта на вашето бебе, което е голямо удобство, при по-дълга експлоатация. Наместо да купувате по-евтино столче за малко бебе и после още едно за порасналото бебе – изберете универсалния вариант с екстри и ще решите проблема си перманентно.

На пазара се предлагат и дървени столчета за хранене, както и портативни такива. Дървените столчета са красиви, но доста неудобни. Те са често пъти дълбоки за бебето с малко място за крачетата му, които то иска да движи свободно. Освен това много по-трудно се почистват, но пък има варианти които се превръщат в обикновен стол за хранене, когато детето порасне достатъчно. Портативните столчета за хранене са много удобни, когато имате малко жилище или често пътувате с бебето. Те могат лесно да се сгъват и да се пренасят навсякъде, дори в ресторанти. Представляват малки столове прикрепени към масата или само система от колани за обезопасяване на бебето към обикновен стол. Тяхната сигурност, обаче е малко съмнителна, макар и да са изключително удобни и компактни.

Накратко, ако се колебаете, какво столче за хранене да купите на малкото си съкровище? – заложете на здравина и обезопасеност най-вече. На стабилност, удобство и гъвкавост, за да ползвате стола докато бебето ви расте. Още на лесно почистване, възможности за съхранение, ако жилището ви е малко. Винаги купувайте сертифицирани столчета за вашите бебета и следете за гаранцията им за качество. Няма голямо значение дали столчето е ново или употребявано, ако е добре запазено, а вие нямате възможност за ново от магазина. Просто се съобразете с възможностите си, мястото за столче с което разполагате и най-вече колкото и здраво да е столчето не оставяйте бебето си без надзор в него.

Успешни покупки мили родители, а сега е време и за материала ни за бебешката проходилка – навярно обмисляте и нея да купувате след време, прочетете малко повече по въпроса.

f | Сподели с приятели