Как да си изберем най-удачното столче за хранене, когато дойде време за захранване?

Най-удачното столче за хранене, когато дойде време за захранване! – защо Ви е?

най-удачното столче за хранене

Наистина ли е толкова важно да изберете за порасналото си вече бебе удобно столче за хранене или това са само прищевки!?

детска пижама
10лв.
детска нощница
8лв
детска пижама
13.50лв
детска пижама
12лв
детска пижама
7лв
детска пижама
12лв
bstyle.bg
Сладки сънища за Вашето съкровище

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Столът за хранене е важна част от оборудването, което ще набавите за вашето бебе. Той има същата важност за процеса на хранене, както бебешката кошара има за добрият сън. Няма да ви е удобно да захранвате бебето другаде освен в столчето за хранене по няколко причини: единствено в столчето то може да стои безопасно и удобно, вие можете да му приготвите храната и да седите спокойно срещу него.

Повечето столчета за хранене са ергономични и имат степени за наклона на облегалката съобразени с възрастта на бебето. Освен това благодарение на столчето за хранене ще научите бебето си, че има определено място за хапване, определено време и ще му създадете добри навици! Именно, защото е много важен елемент от растежа на вашето бебе, ние решихме да посветим материала си на това, как най-добре да изберете най-удобното и подходящо столче за храна, за бебето си? Ще ви споделим основните видове столчета, характеристики и екстри, кой вариант е по-добре да изберете и въобще всичко, което ви тревожи, когато дойде време за столчето и захранването!

Прочетете и статията ни за леглото на бебето – ще ви бъде изключително интересна и полезна!

Най-удачното столче за хранене – какво да предвидите при избора на столче за храна и какви са основните варианти?

Ако е дошло време за захранване, бебето ви стои спокойно само и е навършило половин година – време е да помислите за закупуването на столче за хранене. Именно поставено в безопасния и удобен стол за хранене, бебето ще може само и необезпокоявано от мама да пробва нови вкусове, да хваща твърдата храна след време и да се опитва само да се храни.

Един много голям плюс на тези столчета, е че приучавате бебето, къде е мястото за хранене и освен това почиствате след самото хранене много по-лесно. Можете под столчето за храна да поставите найлонова постелка и така да оставите на воля вашият малък наследник да експериментира с храната и дори да омаже здраво – таблата на столчето лесно се почиства. Днес на пазара има много варианти на столчета за хранене – те са различни по дизайн, цени, марка и прочие. Сред морето от продукти, кое точно да изберете?

Винаги на първо място се уверявайте, че стола за хранене е стабилен и сравнително лесен за почистване и пренасяне ( може да ви се наложи да го взимате с вас, когато пътувате например!). Здравината на стола е много важна, понеже той ще се използва всеки ден поне няколко години и е нужно да издържи тази усилена експлоатация! Обезопасяването на столчето с колани и подложка между краката на бебето е супер важна част от избора ви.

Реално погледнато столчето за хранене няма да ви върши работа само докато захранвате, но и когато детето мине на обща храна и вече е на две или три години. Просто слагате стола му до масата и то ще се храни удобно и безопасно с цялото семейство. Затова е добре да изберете по-висок клас столче и така ще направите добра инвестиция в дългосрочен план! Преди да се спрете на модел, марка и вид столче за хранене, проучете опита на ваши близки и приятели относно покупката на такава стока за бебе. Можете съвсем лесно да сравните и мнения на родители за дадени подобни продукти в мрежата, така че не бързайте. Сравнете няколко модела и се спрете на най-удачния за вас и бебето ви.

Варианти на столчета за хранене и екстри към тях

На пазара, както вече казахме има безброй модели, но основно разпознаваме базови модели столчета и такива с повече добавки и екстри. Първите са доста по-леки, удобни за съхранение и пренасяне, но при тях има опасност от преобръщане на бебето или детето, ако е по-активно! Обикновено са от лека пластмаса или кух метал. Повечето имат обезопасителни колани през ръцете, но нямат подложка за крачетата и подложка за седалката. Ще намерите подобни базови модели с табла или без, но таблата си е голямо удобство и сами ще се уверите в това. Не ви препоръчваме този тип базови модели, ако планирате дълго да ги използвате – те са доста неудобни за бебето и то не може спокойно да се храни. Освен това в никакъв случай не можете да оставите без надзор детето си в подобен стол, понеже има голям риск да се преобърне заедно с него!!!

спортни екипи
15.50лв.
спортни екипи8лв.
спортни екипи10лв.
спортни екипи10лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за народни танци, фитнес, спорт, зумба

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Столчетата за хранене с екстри са доста по-удачния избор, макар и малко по-скъпи. Те имат масивни и стабилни конструкции, но не се тревожете повечето модели се разглобяват и сгъват, така че могат да се пренасят! Този тип модели имат доста по-удобни седалки с меки подложки, които се свалят и перат. Имат кошница за съхранение на играчки например отдолу, понякога са на колела (не ви препоръчваме този вариант, макар и удобен за вас, опасен е за бебето!). Таблите им са големи и удобни, могат да се свалят и почистват. Седалката се регулира за височина и наклон спрямо възрастта на вашето бебе, което е голямо удобство, при по-дълга експлоатация. Наместо да купувате по-евтино столче за малко бебе и после още едно за порасналото бебе – изберете универсалния вариант с екстри и ще решите проблема си перманентно.

На пазара се предлагат и дървени столчета за хранене, както и портативни такива. Дървените столчета са красиви, но доста неудобни. Те са често пъти дълбоки за бебето с малко място за крачетата му, които то иска да движи свободно. Освен това много по-трудно се почистват, но пък има варианти които се превръщат в обикновен стол за хранене, когато детето порасне достатъчно! Портативните столчета за хранене са много удобни, когато имате малко жилище или често пътувате с бебето. Те могат лесно да се сгъват и да се пренасят навсякъде, дори в ресторанти. Представляват малки столове прикрепени към масата или само система от колани за обезопасяване на бебето към обикновен стол. Тяхната сигурност, обаче е малко съмнителна, макар и да са изключително удобни и компактни.

Накратко, ако се колебаете, какво столче за хранене да купите на малкото си съкровище? – заложете на здравина и обезопасеност най-вече. На стабилност, удобство и гъвкавост, за да ползвате стола докато бебето ви расте! Още на лесно почистване, възможности за съхранение, ако жилището ви е малко. Винаги купувайте сертифицирани столчета за вашите бебета и следете за гаранцията им за качество. Няма голямо значение дали столчето е ново или употребявано, ако е добре запазено, а вие нямате възможност за ново от магазина. Просто се съобразете с възможностите си, мястото за столче с което разполагате и най-вече колкото и здраво да е столчето не оставяйте бебето си без надзор в него!!!

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Успешни покупки мили родители, а сега е време и за материала ни за бебешката проходилка – навярно обмисляте и нея да купувате след време, прочетете малко повече по въпроса!

| Сподели с приятели