Трихомониаза – рискове за зачеване и раждане!

Трихомониаза, какво е това заболяване и защо е опасно за зачеването и раждането?

Трихомониаза рискове за зачеване и раждане

Разбира се, като всяка болест която е свързана с половата система – така и трихомониазата крие опасност за репродукцията и последващите процеси на бременност и раждане. Състоянието си има характерни симптоми, може да се усложни и определени причинители го обострят. Като всяка болест, така и тази си има лечение.

бельо за бременни
7лв
бельо за бременни
13лв.
бельо за бременни
9лв.
бельо за бременни
8.50лв
bstyle.bg
По-удобно с нашето бельо за бременни и кърмачки

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Ако искате прочетете повече за причинителите на женски стерилитет – ще ви бъде полезно. А сега нека се съсредоточим върху основната информация за трихомониаза и защо е добре да се пазите от нея!

Трихомониаза – причинители, симптоми и същност на половото заболяване

Накратко това полово заболяване е вид инфекция, чийто причинители са паразити така да се каже. Заболяването засяга, както жени, така и мъже, но за жените е много по-опасно от репродуктивна гледна точка. Болестта е свързана предимно с много неприятно вагинално течение, болки при ходене по малка нужда и често сърбеж в областта на половите органи.

Коварността на тази полово предавана болест е голяма, защото при мъжете тя няма никакви симптоми, което автоматично прави предаването и много лесно и даже незабележимо. Внимание, ако жената е бременна и се зарази с трихомониаза, това е много опасно. Защо? Защото болестта значително повишава риска от преждевременно раждане и съответно свързаните с него рискове за бебето и майката.

Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
5.50лв.
Дамски бикини
4.50лв.
bstyle.bg
Дамски бикини - усети комфорта!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Винаги, когато един от партньорите има заболяването, трябва и двамата да се подложат на лечение, но за съжаление понякога „скритата трихомониаза“ при мъжете не се диагностицира!

Лечението в голяма част от случаите е медикаментозно, но за искащите да заченат и бременните вече жени, половата болест е още една пречка и дискомфорт. Най-често единственото спасение, за да се запазите от полово предаваното заболяване, е ползването на кондом, но пък ако искате да заченете това не е опция за вас! Общо взето нещата са много относителни и много жени пренебрегват трихомониазата, защото си мислят че е просто едно досадно бяло течение, а тя в никакъв случай не е.

Кога е време да си обърнете внимание и да се консултирате с лекар? Ще ви кажем, след като накратко ви запознаем, с най-честите симптоми на половото заболяване. Концентрираме се при жените, защото и опасностите за тях при бременност или зачеване са най-големи. Най-честите симптоми са течение от вагината, което има силна неприятна миризма и бял, жълтеникав или дори зелен цвят. Това течение се появява много, след като болестта е започнала, така че може да се каже имате напреднала фаза на заболяването.

Други най-изявени симптоми при дамите са силен дискомфорт в половата област – парене, болки, дори рани. Най-силно се усеща парене и болка по време на пишкане или полов акт. Е, стигнахме до отговора на въпроса – кога жената да отиде на лекар? Веднага, след като имате вагинално течение!!! То не винаги е диагноза трихомониаза, но трябва обезателно да се лекува, за да се предпазите от усложнения и безплодие в един момент.

дамско боди
14лв.
дамско боди
8.50лв.
дамско боди
9лв.
дамско боди
7.50лв
дамско боди
14лв
дамско боди
14лв
дамско боди
11лв
bstyle.bg
Дамски бодита - елегантни и практични

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Паразита причинител на половата болест е значително непроучен до момента. Той се предава при полов контакт, но кога точно и как заразява не е много ясно. Специалистите смятат, че инкубационния му период е до месец, но ако не знаете, че сте заразени това няма значение.

Рисковете да се разболеете от трихомониаза са няколко:

  • На първо място голям брой интимни партньори
  • История на полово предавани заболявания и боледуване от тях
  • Полов контакт без кондом
  • Предишно прекарано заболяване с паразита

Трихомониаза – диагноза, усложнения и възможно лечение

Зачеването с наличието на подобна болест е рисково от гледна точка на успешност. Повечето жени, дори само с бяло течение трудно зачеват, именно поради недобра функционалност на половата си система. За вече бременните жени, усложненията са доста опасни. Освен, че могат да родят по-рано от термина, недоносено бебе – тези жени могат да предадат болестта на бебето, когато раждат по естествен път, защото бебето преминава през родовия канал!

спортни екипи
15.50лв.
спортни екипи8лв.
спортни екипи10лв.
спортни екипи10лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за народни танци, фитнес, спорт, зумба

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Друга важна подробност, при бременните болни от трихомониаза е бебето им да се роди с много ниско тегло. Това съответно води до усложнения в развитието, нужда от специални медицински грижи и прочие.

Много специалисти сочат именно трихомониаза, като предпоставка за по-лесно заразяване с ХИВ вируса, който пък е пряко свързан с болестта СПИН. Така, че трихомониазата съвсем не е безобиден дискомфорт. Как може да се диагностицира една хипотетична трихомониаза? Това за жените става с помощта на взет вагинален секрет и неговото изследване. При мъжете се взима проба от урината, която се изследва. Напредналите медицински методи за диагноза на заболяването са тестове с антиген.

Инфекция, като тази се лекува предимно медикаментозно, когато е поставена твърда диагноза. Медикаментите се изписват от специалист и се приемат едновременно от двамата партньори, защото иначе лечението не е успешно! Времетраенето на цялата процедура по прием на медикаменти е по схема, за около седмица, а може и повече.

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

По време на лечението не се препоръчват полови контакти, както пиене, пушене и подобни вредни навици, които така или иначе са вредни и за самото зачеване, както и бременността. Последните данни от проучвания в Европа и извън нея, сочат че трихомониаза е половото заболяване, от което над 80% от жените страдат, затова е добре да се обърне по-голямо внимание на превенцията, лечението и диагностиката му.

Ако искате прочетете повече за друго сериозно заболяване, възпрепятстващо зачеването и бременността – ендометриоза – ще ви бъде интересно.

| Сподели с приятели