Диагноза Салпингит и рискове за бременността!

Диагноза Салпингит – що за диагноза е това!?

Диагноза Салпингит и рискове за бременността

Какво заболяване е салпингитът? Има ли различни видове на тази диагноза? Защо се появява това заболяване и какви са причинителите му? Разбира се ще си поговорим и за диагностиката, както и лечението на салпингит!

бельо за бременни
7лв
бельо за бременни
13лв.
бельо за бременни
9лв.
бельо за бременни
8.50лв
bstyle.bg
По-удобно с нашето бельо за бременни и кърмачки

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

И най-вече ще засегнем темата за безплодието, което може да се появи в следствие на заболяването!

Първо обаче трябва да кажем какво е това салпингит? – това е термина, който използват лекарите за заболяване на маточните тръби или наречени още фалопиеви. Какво точно става с маточните тръби? – при тях се развива един разгърнат възпалителен процес!

И така преди да се впуснем в темата, изчетете и статията ни за хомеопатията и зачеването – много е интересна и предлага една малко по-различна гледна точка към проблемите с безплодието.

Диагноза Салпингит – какво значи тя, видове салпингити и симптоматика на заболяването!

Както вече споменахме в анонса на статията, салпингит е заболяване свързано с възпалението на маточните тръби при жените. При салпингита може да бъде възпалена само едната от фалопиевите тръби или те да са възпалени и двете! Лошото в случая е, че инфекцията, която е главната причина за възпалението на маточните тръби, много бързо от едната тръба се прехвърля и обхваща другата!!!

В статията ни за запушените маточни тръби вече Ви обяснихме колко е важна функцията им. Те започват от матката и я свързват с яйчните от двете ѝ страни. Така се спомага придвижването на яйцеклетките и сперматозоидите казано накратко и е възможно оплождане да бъде осъществено.

Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
6лв.
Дамски бикини
5.50лв.
Дамски бикини
4.50лв.
bstyle.bg
Дамски бикини - усети комфорта!

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Много е важно да алармираме жените, че именно повече млади жени са засегнати от заболяването и ако те не обърнат внимание на състоянието си, то често води до проблеми с репродукцията и безплодие в последствие. Защо? Защото дълго не лекуваните салпингити довеждат до трайни запушвания на фалопиевите тръби и следователно до невъзможност за зачатие!!!

Специалистите отчитат факта, че основния вход за всяка инфекция в половата система е именно влагалището. Поради неосведомеността си и понякога безразборните полови контакти и липсата на предпазни средства, младите жени често страдат от полово предавани болести. Именно така инфекцията навлиза към маточните тръби и ако не се лекува има доста негативни последствия.

Девствените момичета много рядко страдат от салпингит, понеже инфекцията трудно може да навлезе към маточните тръби (трябва да се образува в тях самите!). Освен полово предаваните заболявания, причина за салпингит могат да бъдат предишни спонтанни или не аборти при жената, още хирургична намеса в половата система на жената или пък понякога възпаление на фалопиевите тръби може да се получи след самото раждане.

Лекарите разпознават основно два типа салпингити или инфекции на маточните тръби – хронични такива или остри. За хроничните салпингити е характерно да възникнат внезапно и огнищата на възпаление са непредвидени. Лошото е, че при този тип хронични салпингити симптоматика на ранен етап трудно се забелязва или открива. Тоест причината за инфекция и възпаление в последствие работи дълго време и остава в маточните тръби, преди да се диагностицира. Поради дългото продължение на инфекцията, тя достига често и самите яйчници, а маточните тръби се изпълват с гной и тъканите им биват увредени!

Острото състояние на салпингит не е по-малко опасно от хроничното. При него инфекцията засяга предимно вътрешната тъкан на фалопиевите тръби и те стават възпалени, зачервени и при по-тежките случаи се пропукват дори. Острите салпингити могат да преминат и към коремната кухина, като предадат възпалителния процес и на нея.

дамско боди
14лв.
дамско боди
8.50лв.
дамско боди
9лв.
дамско боди
7.50лв
дамско боди
14лв
дамско боди
14лв
дамско боди
11лв
bstyle.bg
Дамски бодита - елегантни и практични

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Симптоматиката за възпалителното състояние на маточните тръби е доста динамична и сложна така да се каже. Често симптомите на хронични салпингити са главно липса на зачатие или безплодие казано накратко. Още болезнено усещане по време на месечни цикъл на жената, както и по време на сексуален контакт. Наличието на течение от вагината с лоша миризма също е сред симптомите на възпалени маточни тръби.

Острия салпингит от своя страна се свързва със симптоматика, като втрисане и изпотяване, повишена температура, вагинално течение и силни остри болки ниско в корема около областта на маточните тръби. Най-лошият сценарий при протичането на възпаление на фалопиевите тръби е тлеенето на лека инфекция. При нея симптомите трудно се улавят, ако въобще ги разпознаем. Така постепенно маточните тръби с времето се увреждат и то сериозно.

Като цяло общите симптоми на салпингит се появяват предимно след месечния цикъл на жената. Те включват често уриниране, вагинално течение, често болки в гърба и в корема ниско, болка по време на менструация и полов контакт, дори повръщане и гадене.

Диагноза Салпингит – лечение на заболяването, диагностика и причинители

Като цяло, за да се избегнат сериозните усложнение на заболяването и да не се засегнат фатално маточните тръби – нужно е салпингитът да бъде диагностициран навреме. Специалистите нямат единен похват, за да направят диагностика и да установят диагнозата салпингит. Те използват набор от разнообразни тестове, понеже много често заболяването няма изразени симптоми.

спортни екипи
15.50лв.
спортни екипи8лв.
спортни екипи10лв.
спортни екипи10лв
спортни екипи19лв.
спортни екипи17лв.
bstyle.bg
Бъдете във форма!
Eкипи за народни танци, фитнес, спорт, зумба

Вижте още
Използвайте промо код mamaitati

Диагнозата салпингит често се бърка с апандисит, извънматочна бременност, даже кисти в яйчниците – понеже коремната болка е характерен симптом и за тези състояния. Като цяло установяването на инфекция в маточните тръби се установява посредством тест на урината за вид инфекция, тест на кръвта също, често лапароскопия на матката и микробиология на секрет от влагалището.

Причините за появата на салпингит често са свързвани от лекарите с инфекциите в пикочно-половата система! Най-често половите контакти без използването на предпазни мерки (презерватив) са причина за пренос на инфекция към матката, а оттам и към тръбите ѝ. Острите салпингити често са причинени от раждане в нестерилна среда и с нестерилни инструменти. От претърпени аборти в съмнителни клиники. От прегледи при гинеколог с ниски нива на хигиена на уредите, с които преглежда.

Основната причина за появата на инфекция в маточните тръби е бактериалната инфекция. Говорим най-често за бактерии от типа на гонококи, стрептококи и стафилококи! Лечението на салпингит зависи от вида му, симптоматиката, установените усложнение и поражения на маточните тръби. Като цяло може да се наложи болнично лечение, повече покой за жената, антибиотична терапия и най-вече добра информираност за възможните усложнения, за предотвратяване на безплодието и прочие.

Повечето лекари лекуват леките салпингити с орална терапия, чрез антибиотици. Острите салпингити са свързани със силна болка, така че жените се хоспитализират и приемат обезболяващи и антибиотици посредством система.

В крайна сметка най-тежкото последствие на един салпингит е именно безплодието, което като че ли е чумата на съвременната ни епоха. Затова мили дами дори при най-малко съмнение, че имате възпаление на маточните тръби – предприемете необходимите изследвания и уведомете гинеколога си за състоянието си!

сатенена нощница18лв.
сатенена нощница 25лв.
сатенена нощница 20лв.
сатенена пижамка 23лв
сатенена пижама 36лв
bstyle.bg
Сатенена нежност

Усетете я!
Използвайте промо код mamaitati

Време е за материала ни посветен на зачатието след претърпян аборт – една трудна за четене, но полезна тема!

| Сподели с приятели